Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R)-continuare Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

2 Iunie 2012
Vizualizari: 1895
Comentează add

Sărbătoarea jubileului de diamant va debuta într-unul dintre locurile preferate ale Reginei Elisabeta a II-a, şi anume la hipodrom urmând să fie organizat tradiţionalul derby britanic ajuns la cea de-a 233-a ediţie.

60 de ani de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Marea Britanie marchează jubileul Reginei Elisabeta a II-a. Foto: Reuters.

Marea Britanie este de astăzi în sărbătoare pentru a marca jubileul de diamant al Reginei, adică 60 de ani de la urcarea pe tron a Elisabetei a II-a.

Până marţi, membrii familiei regale, Regina însăşi, vor lua parte la evenimentele de la Londra, petreceri şi concerte în aer liber.

2 iunie este chiar ziua în care a fost încoronată Elisabeta a II-a.

Sărbătoarea jubileului de diamant va debuta într-unul dintre locurile preferate ale Reginei Elisabeta a II-a, şi anume la hipodrom, pe circuitul de la Epson urmând să fie organizat tradiţionalul derby britanic ajuns la cea de-a 233-a ediţie.

Cea mai importantă zi a jubileului va avea loc duminică, atunci când o flotilă alcătuită din 1.000 de ambarcaţiuni va naviga pe Tamisa, acesta fiind considerat cel mai mare eveniment nautic din Londra din ultimii 350 de ani.

Drumul va fi deschis de o barjă care va purta opt clopote ce vor anunţa sosirea flotilei.

Ea va fi urmată de Gloriana, ambarcaţiunea pe care se va afla familia regală, şalupa aparţinând yahtului Royal Britannia care a servit-o pe regină din 1953, până în 1997, când a fost scos din funcţiune.

Muzica va fi principalul ingredient al zilei de luni, când la Palatul Buckingham va avea loc un concert special la care vor participa nume mari ale muzicii britanice, precum Elton John sau Tom Jones.

Ceremoniile se vor încheia marţi cu o paradă militară prin centrul Londrei, în timpul căreia Regina şi Ducele de Edinburgh vor saluta mulţimile adunate pe străzi.


Etichete Marea BritanieElisabeta a II-ajubileu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live