Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

26 Februarie 2022
Vizualizari: 381
Comentează add

Aproximativ 600 de persoane de origine turcă sunt așteptate să sosească din Ucraina la Isaccea.

600 de persoane de origine turcă din Ucraina, așteptate să vină la Isaccea

-

Trecere cu bacul la Dunăre. Foto: Arhivă.

Realizator: Nicoleta Turcu - Aproximativ 600 de persoane de origine turcă sunt așteptate astăzi să sosească din Ucraina la Isaccea. 250 dintre acestea au ajuns deja la vamă, iar Ambasada Turciei la București se ocupă de transportul lor în țara de origine. Consulul onorific al Turciei în Tulcea, Daniel Ilușcă, spune că au fost unele probleme legate de procedurile de intrare în România, însă acestea s-au rezolvat.

Daniel Iluşcă: Au fost probleme de transfer, au fost niște probleme legate de proceduri. Situația este excepțională atât la noi, cât și în statul ucrainean. În sensul acesta, atât autorităţile române, cât și autoritățile ucrainene au simplificat procedurile și lucrurile merg bine. O parte din cetățeni care nu au pașapoarte, au buletine - între Ucraina și Turcia există un acord în care pot intra doar pe bază de buletin - în România trebuie să intre pe bază de pașaport și s-au găsit soluții pentru aceste speţe, astfel încât cetățenii turci să poate să ajungă pe cale rutieră în Turcia.


Etichete (ii)isacceaucrainarusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live