Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

21 Februarie 2020
Vizualizari: 3166
Comentează add

Arborii urbani captează până la 24 la sută din poluanţii atmosferici

600 de medici canadieni cer "înverzirea" oraşelor

octavian-begu

  Foto: Arhiva Petruţ Hîrţescu

Înverzirea oraşelor permite reducerea semnificativă a stresului printre locuitori, dar şi riscul contractării unor maladii grave, spun mai mult de 600 de medici canadieni care au cerut, ieri, autorităţilor din regiunea Quebec să facă investiţiile necesare în acest sens.

Într-o conferinţă de presă la Montreal, un specialist în sănătate publică a afirmat că suprafaţă optimă acoperită cu verdeaţă în oraşe este de 40 la sută, de peste două ori mai mare decât este în prezent în Canada, iar aceasta ar putea reduce cu până la 10 procente riscul maladiilor cardiovasculare. El spune că arborii plantaţi în localităţi vor diminua şi cazurile de boli respiratorii, astmul, autismul, diabetul, hipertensiunea arterială, obezitatea sau diferite tipuri de cancer.

Un alt medic a spus că arborii urbani captează până la 24 la sută din poluanţii atmosferici, responsabili anual pentru 3.800 de decese în provincia Quebec.

Mai mult de 45 de parteneri, reprezentând universităţi şi oraşe din regiune, s-au alăturat iniţiativei medicilor, notează France Presse. 


Etichete inverzireaarbori urbanipoluantiQuebec

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live