Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 18 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Stoica

30 August 2014
Vizualizari: 976
Comentează add

Cele mai mari probleme referitoare la completarea posturilor de profesori sunt în localităţile unde primăriile nu au bani pentru decontarea navetei.

520 de posturi de profesori sunt vacante în județul Iași

alexandra-stoica

Foto: Arhivă.

În judeţul Iaşi sunt încă peste 520 de posturi de profesori vacante, cu doar două săptămâni înaintea începerii anului şcolar.

Inspectoratul judeţean speră să le completeze cu suplinitori, care chiar dacă au picat examenul de titularizare au luat măcar cinci.  

Inspectorul general Camelia Gavrilă: "Sunt încă etape de repartizare a profesorilor suplinitori. Au avut loc, după cum ştiţi, concursurile de titularizare şi suplinire şi detaşare, s-au parcurs şi detaşările în interesurile învăţământului.

"În jur de 120 de profesori au fost detaşaţi în interesul învăţământului, încă 27 au fost detaşaţi la cerere şi sunt la acest moment în jur de 520 de locuri libere, care vor fi date suplinitorilor, în funcţie de notele pe care le-au obţinut la concurs.

Trebuie să aibă peste 5 şi sperăm să acoperim necesarul cu profesori calificaţi cu note peste 5, pentru că ar fi şi o garanţie a calităţii în toate zonele depărtate", a afirmat inspectorul general Camelia Gavrilă.  

Cele mai mari probleme referitoare la completarea posturilor de profesori sunt în localităţile unde primăriile nu au bani pentru decontarea navetei, ne-au transmis colegii de la Radio România Iaşi.


Etichete profesoriposturi vacanteIașiinspectorat școlar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live