Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 August 2018
Vizualizari: 444
Comentează add

300 de persoane au manifestat ieri în faţa Ambasadei Rusiei,cu pancarte şi steaguri ale Cehiei,Ucrainei,UE şi NATO. Au fost 400 de morţi după intervenţia militară din Cehoslovacia.

50 de ani de la înăbuşirea mişcării reformatoare "Primăvara de la Praga"

radiojurnal

 

În Republica Cehă, aproximativ 300 de persoane au manifestat ieri în faţa Ambasadei Rusiei, în contextul în care astăzi va fi marcată împlinirea a 50 de ani de la înăbuşirea, de către tancurile sovietice, a mişcării reformatoare "Primăvara de la Praga".

Participanţii au purtat pancarte şi steaguri ale Cehiei, Ucrainei, Uniunii Europene şi NATO.

France Presse aminteşte că, în noaptea de 20 spre 21 august 1968, circa 30 de divizii din URSS, susţinute de unităţi din Bulgaria, Ungaria, Polonia şi RDG, au pus capăt unei tentative a conducerii reformiste a Partidului Comunist cehoslovac şi a liderului său de atunci, Alexander Dubcek, de a instaura un "socialism cu faţă umană".

Intervenţia militară din Cehoslovacia s-a soldat cu peste 400 de oameni morţi şi a oprit relaxarea cenzurii şi liberalizarea activităţilor politice, economice şi culturale.

Singura ţară din Pactul de la Varşovia care nu a participat la intervenţia militară din 1968  din Cehoslovacia, a fost România.


Etichete Intervenţia militarăCehoslovacia400 de morţi"Primăvara de la Praga"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live