Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 247
Comentează add

50.000 de studenți români nu au acces constant la internet

radiojurnal

  Foto: wikipedia.org.

Aproximativ 50.000 de studenți români nu au acces constant la internet sau la dispozitive care să permită procesul didactic online, conform cifrelor oferite de Eurostat.
 
În aceste condiții, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită Ministerului Educației și Cercetării, dar și conducerilor universităților să depună eforturi comune pentru a asigura accesul studenților la device-uri cu internet.
 
Petrișor Ţucă, președintele organizației: Cred că ar trebui să ne îndreptăm atenţia mai amplu spre ei şi să nu pierdem şi să nu lăsăm în urmă niciun student. Şi am oferit şi aici o soluţie. Există universităţi atât în Europa, cât şi în alte continente care au început să facă o serie de parteneriate cu diferiți operatori de telecomunicații care să ofere studenților diferite opţiuni de pachet de internet pe termen scurt pentru a-şi putea să-și desfăşoare activități. Sunt deja universităţi din Georgia, din America au făcut deja acest lucru. Nu cred că ar fi o problemă ca şi în România să se întâmple asta.
 
(PH)

Etichete studentiinternetaccesAlianța Națională a Organizațiilor Studențești din România(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live