Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

16 Octombrie 2011
Vizualizari: 1090
Comentează add

Israelul a publicat lista primului grup de 477 de deţinuţi palestinieni din cei peste o mie care vor fi eliberaţi în schimbul soldatului israelian Gilad Shalit.

477 de palestinieni eliberaţi în schimbul soldatului israelian

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

477 deţinuţi vor fi eliberaţi în prima fază a schimbului pentru aducerea acasă a soldatului Gilad Shalit. Foto: Arhivă Reuters.

Cei mai mulţi dintre palestinienii care vor fi eliberaţi în schimbul soldatului au fost judecaţi şi condamnaţi pentru delicte de securitate.

Şeful Biroului Politic al Hamas a declarat la televiziunea egipteană că este o mare victorie a organizaţiei sale, având în vedere numărul mare şi identitatea celor care vor fi eliberaţi.  

Gilad Shalit va fi recunoscut ca invalid militar la întoarcerea sa din captivitatea teroristă de peste cinci ani, după cum a decis Comisia Parlamentului israelian pentru relaţii externe şi de apărare.

Ministerul Justiţiei a publicat duminică, pe siteul administraţiei penitenciarelor o listă cu 477 deţinuţi care vor fi eliberaţi în prima fază a schimbului pentru aducerea acasă a soldatului Gilad Shalit.

Publicarea acestei liste permite celor care se opun tranzacţiei să se adreseze Tribunalului Suprem.

Sunt rude ale victimelor atentatelor teroriste palestiniene asupra civililor în autobuze, pieţe, restaurante şi alte locuri publice.

Duminică dimineaţă, serviciile penitenciarelor au început transferul deţinuţilor la o închisoare din Sudul Israelului, unde vor fi identificaţi şi controlaţi medical de Crucea Roşie Internaţională.

Aproximativ 300 palestinieni judecaţi şi condamnaţi pentru delicte de securitate vor fi transferaţi în Egipt şi vor ajunge la Gaza ulterior, prin terminalul de la Rafah.

Marea majoritate nu sunt originari din Gaza, dar vor rămâne acolo, conform termenilor tranzacţiei.

40 de deţinuţi vor fi expulzaţi din regiune prin Egipt, unde vor rămâne, până când vor fi acceptaţi de alte ţări.


Etichete IsraelGilad Shalitjustiţieprizonieripalestinienieliberare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live