Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2019
Vizualizari: 595
Comentează add

40 de localităţi din 20 de judeţe şi Capitala au fost afectate după ploile torenţiale de vineri după-amiază.

40 de localităţi şi Capitala, afectate de ploile torențiale

radiojurnal

Arhivă: Foto: ISU.

Sute de locuinţe, grădini, terenuri agricole şi drumuri au fost inundate după ploile torenţiale de ieri după-amiază. 40 de localităţi din 20 de judeţe şi Capitala au fost afectate, potrivit celui mai recent bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.


Reporter: Nicoleta Stoian - În Bucureşti, după o zi însorită, cerul s-a întunecat şi a plouat abundent ore în şir. Codul galben s-a transformat în portocaliu, iar cantităţile de apă au depăşit media lunară. Au fost inundate străzi, pasaje, apa a intrat şi în staţia de metrou Aviatorilor şi pe aleea principală a Gării de Nord.

Echipele ISU Bucureşti - Ilfov au fost toată seara pe străzi, cu peste 130 de intervenţii pentru extragerea apei din subsoluri şi pasaje. Cele mai afectate zone au fost în Sectoarele 2 şi 3 şi, potrivit reprezentanţilor APANOVA, astfel de ploi apar o dată la 50 -100 de ani.

Zeci de locuinţe au fost inundate şi în comuna băcăuană Lespezi, iar în judeţul Sălaj pompierii au acţionat în comuna Surduc, precum şi în Dolu şi Badon, pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor.

În județul Cluj s-a produs o avarie la o magistrala de apă care afectează locuitorii din Cluj-Napoca, Dej şi Gherla.

Au mai fost inundate gospodării şi terenuri agricole în judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi, Neamţ, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui. Apele sunt însă acum în retragere, iar meteorologii şi hidrologii nu au mai emis nicio avertizare nouă,


Etichete inundatiijudetebucurestiisuilfov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live