Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

10 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1421
Comentează add

Un studiu publicat de European Leadership Network arată că intensificarea activităților armatei ruse "a dus la o serie de incidente care pot fi catalogate drept provocări".

"40 de incidente în ultimele opt luni" între Rusia și NATO

catalin-gombos

Foto: nato.int.

Intensificarea activităţilor forţelor armate ruseşti a dus la o serie de incidente care pot fi catalogate drept provocări, se arată într-un studiu publicat de un centru britanic de analiză.

Acestea includ hărţuirea avioanelor de recunoaştere, survolarea, la altitudine mică, a unor vase de război şi simularea unor bombardamente.

Studiul publicat de European Leadership Network, şi citat de BBC, trece în revistă aproximativ 40 de incidente în ultimele opt luni, dintre care trei sunt definite drept incidente riscante care ar fi putut să provoace pierderi de vieţi omeneşti sau chiar declanşarea unor confruntări militare directe.

În primul dintre acestea, un avion de recunoaştere rusesc, care îşi dezactivase emiţătorul prin care îşi transmitea poziţia, era să se ciocnească, în aer, cu un avion civil care decolase de pe aeroportul din Copenhaga.

Cel de-al doilea incident grav priveşte răpirea unui militar estonian de către forţele ruse, de la un punct de pază a frontierei de pe teritoriul Estoniei, care este stat NATO.

În sfârşit, studiul menţionează şi ampla operaţiune declanşată de Suedia pentru a căuta un submarin străin în apele sale teritoriale, submarin pe care Stockholmul avertizase că îl va aduce cu forţa la suprafaţă.

Tensiunile au fost amplificate, de asemenea, şi de numeroasele exerciţii militare organizate, de la declanşarea crizei ucrainene, atât de Federaţia Rusă, cât şi de NATO, ai căror membri estici sunt îngrijoraţi de politicile Moscovei.

Hartă: Incidente între forțele armate rusești și NATO. Sursa: europeanleadershipnetwork.org.


Etichete RusiaincidentesurvolarebombardamentestudiuaeroportCopenhagasubmarinStockholmUcrainaNATOMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live