Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1384
Comentează add

Bilanţul tragediei din clubul "Colectiv" a ajuns la 39 de morţi, după ce şapte persoane şi-au pierdut viaţa în cursul zilei de sâmbătă.

39 de morți în urma incendiului de la "Colectiv"

radiojurnal

Mii de persoane au comemorat victimele incendiului de la Club Colectiv. Arhivă Foto: Răzvan Stancu.

Bilanţul tragic al incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti a ajuns, astăzi, la 39 de morţi, după ce şapte dintre răniţii aflaţi în stare gravă au pierdut azi lupta cu viaţa.

Cinci pacienţi au decedat în ţară, iar doi în străinătate.

Potrivit premierului interimar, Sorin Câmpeanu, din cele 107 persoane internate în acest moment în spitale, 48 sunt, în continuare, în stare gravă şi critică.

Şeful guvernului a mulţumit ţărilor care şi-au oferit sprijinul şi a precizat că avioanele militare care au făcut curse în Belgia şi Olanda, în cursul nopţii trecute, se vor întoarce în România şi vor fi disponibile pentru a transporta alţi răniţi.

"Avionul militar de la Bruxelles se poate întoarce, şi mâine dimineaţă, la 10:00, va fi cel de-al treilea transport. Deci, repet, cele două avioane Smurd vor pleca la Viena astăzi. Echipele de medici români vor transmite medicilor austrieci fişele privind starea pacienţilor şi sub rezerva acceptului de către medicii austrieci vor pleca încă doi pacienţi, astăzi, în Austria.

"Următorul transport va fi efectuat mâine, la orele 10:00, şi cel mai probabil sub rezerva confirmării, repet, Norvegia şi Finlanda", a spus Sorin Cimpeanu.

Premierul interimar a mai precizat că toate costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate vor fi decontate integral din fondul de rezervă al guvernului, ca şi cheltuielile de transport, cazare şi masă pentru câte un aparţinător al fiecărui pacient, indiferent de durata necesară.

Mai multe știri despre incendiul din clubul Colectiv din capitală găsiți pe portalul nostru special.


Etichete incendiu in clubcolectivaeroportranitiAustriamortiBelgiaOlandasorin cimpeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live