Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Octombrie 2019
Vizualizari: 355
Comentează add

Circa 64% dintre românii care locuiesc, muncesc şi studiază în Marea Britanie, ar fi depus cererile până la sfârşitul lui septembrie.

280.600 de români s-au înscris deja ptr obţinerea noului statut după Brexit

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Autorităţile britanice anunţă că până la finalul lunii septembrie 280.600 de cetăţeni români s-au înscris deja pentru obţinerea noului statut în Regatul Unit, informează Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

Cifrele comunicate, raportate la estimările oficiale privind numărul cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene care locuiesc, muncesc şi studiază în Marea Britanie, arată că aproximativ 64% dintre cetăţenii români au depus astfel de cereri, fiind a doua cea mai numeroasă comunitate de cetăţeni europeni care a depus solicitări în acest sens.

În comunicatul MAE se precizează că Executivul menţine un dialog permanent atât cu autorităţile britanice, cât şi cu instituţiile europene şi statele membre, pentru a asigura o monitorizare cât mai cuprinzătoare a modului de implementare a angajamentelor asumate privind drepturile cetăţenilor.

Ministerul de Externe îi încurajează pe toţi cetăţenii români care doresc să rămână în Marea Britanie şi după data retragerii acestui stat din Uniunea Europeană, să se înregistreze cât mai curând posibil şi să apeleze la sprijinul Ambasadei României la Londra şi al Consulatelor Generale ale României de la Manchester şi Edinburgh pentru asistenţă suplimentară. 


Etichete brexitmarea britaniemaestatut nou.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live