Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1431
Comentează add

Versurile concepute de Corneliu Coposu, în detenţie şi consemnate după 17 ani de la eliberarea din temniţele comuniste, au fost adunate într-un volum.

24 ani de la moartea disidentului anticomunist, Corneliu Coposu

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Versurile concepute de Corneliu Coposu, în detenţie şi consemnate după 17 ani de la eliberarea din temniţele comuniste, au fost adunate într-un volum lansat, luni seară, în cadrul ediţiei a IV- a  a "Galei Corneliu Coposu".

Evenimentul marchează 24 ani de la moartea disidentului anticomunist.

Reporterul RRA, Isabela Aivăncesei relatează: "Poeziile sunt concepute în cei 17 ani de detenţie anticomunistă şi au fost recuperate de surorile disidentului român, fost lider ţărănist până în anul 1947.

În cadrul evenimentului ce a marcat 24 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu, au fost premiaţi, pentru eseurile politice redactate, trei tineri printre care şi Oleg Kiselyov din Chişinău.

Prezent la ediţia a IV- a a "Galei Corneliu Coposu", preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza, a vorbit despre verticalitatea morală şi modelul ce-l reprezintă Corneliu Coposu.

Octav Bjoza: "Era foarte greu să ajungi în anturajul domniei sale, dar s-a întâmplat de două trei, ori să stau de vorbă, foarte scurt.

Ultima se întâmpla cu vreo patru, cinci luni, înainte de a pleca la ultima intervenţie chirurgicală în Germania.

Ştiţi ce mi-a spus atunci?

"Domnule Bjoza, aşa mi-aş dori ca să văd parlamentarii, la tribuna Parlamentului, bătându-se în strategii, în programe, fie şi în ideologii, dar după ce se termină, aş vrea să îi văd împreună la un concert, la un teatru, la o bere, la o cafea, la un meci de fotbal.

Dar ăştia se urăsc de moarte, domnule Bjoza.

Regret, dar nu este posibil aşa ceva!"


Etichete Corneliu Coposu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live