Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2021
Vizualizari: 400
Comentează add

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat, recent, că programul este gata de implementare şi că deja 128 de autorităţi locale sunt interesate.

230 de milioane de euro pentru construirea a 110 creşe

radiojurnal

 Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea. Foto: https://mfe.gov.ro.

O sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construirea a 110 creşe, unde vor putea să meargă aproximativ 9400 de copii, cu prioritate din mediile defavorizate, a anunţat pe Facebook ministrul investiţiilor şi proiectelor, Cristian Ghinea.

Potrivit acestuia, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat, recent, că programul este gata de implementare şi că deja, 128 de autorităţi locale şi-au transmis interesul pentru a primi finanţare.

Bugetul total alocat României pentru PNRR se ridică la 29,2 miliarde de euro, iar trei mari sectoare vor primi sume importante de bani: transporturile, educaţia şi sănătatea.

Comisia Europeană a efectuat primele plăţi din Planul European de Redresare şi Rezilienţă către Belgia, Luxemburg şi Portugalia, în valoare totală de aproape 3 miliarde de euro.

Este vorba despre 13% din sumele promise, în cadrul planului Uniunii Europene, în valoare totală de 800 de miliarde de euro, destinat depăşirii consecinţelor economice ale pandemiei de COVID-19.

(RS)


Etichete creseromaniapnrrcristian ghineaue(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live