Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

22 Septembrie 2009
Vizualizari: 1385
Comentează add

Arhiepiscopia Romano Catolică de Bucureşti cere în instanţă despăgubiri în valoare de 22 de milioane de euro din partea Ministerului Culturii şi Cultelor.

22 milioane de euro pentru Cathedral Plaza

remus-radulescu

Arhiepiscopul Ioan Robu

Ministerul este acuzat că a avizat în mod ilegal construcţia clădirii de 19 etaje de lângă Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.

Acţiunea Arhiepiscopiei în contencios administrativ reclamă nedelimitarea de către Minister a zonei de protecţie a monumentului istoric Catedrala Sfântul Iosif, care conform legii ar trebui să fie de 100 de metri în jur. Arhiepiscopul Ioan Robu a declarat că banii pe care-i solicită ca despăgubire sunt destinaţi cumpărării imobilului Cathedral Plaza şi demolării lui.

„Am cerut 22 de milioane de euro ca reparație a pagubei, nu pentru îmbogățirea noastră, ci pentru refacerea zonei de protecție, pentru a face o ofertă concretă de cumpărare a «ţepei» din coasta noastră, pentru a ne recâștiga liniştea şi siguranța, pentru a reface parcul şi a-l dărui bucurştenilor ca o oază de linişte şi pace în centrul istoric al Capitalei, după un război care a durat prea mulţi ani deja şi în care toți am avut şi avem de pierdut”, a declarat Arhiepiscopul Ioan Robu într-o conferinţă de presă.

Arhiepiscopul Ioan Robu a deplâns indiferenţa autorităţilor române, care ignoră situaţia în care se află catedrala Sfântul Iosif.

„În timp ce la Palatul Cotroceni se varsă false lacrimi în memoria clădirilor de patrimoniu distruse, fărăr ca Arhiepiscopia Romano-Catolică să fie invitată la evenimentul de lansare oficială a Raportului Comisiei Prezdenţiale pentru Patrimoniul Construit, Situri Istorice şi naturale, un monument istoric de valoare europeană este sacrificat unor interese de grup” a spus Ioan Robu.

Arhiepiscopia Romano Catolică de Bucureşti  a sesizat Judecătoria sectorului 1 şi în legătură cu expirarea autorizaţiei de construcţie a Cathedral Plaza.

Arhiepiscopul Ioan Robu susţine că valabilitatea autorizaţiei a expirat la 23 martie 2009 şi în condiţiile în care Millenium Building n-a cerut prelungirea valabilităţii, solicită suspendarea lucrărilor la impobilul respectiv.


Etichete religie,biserica,preot,Arhiepiscopia Romano Catolică,Bucuresti,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live