Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

10 Februarie 2012
Vizualizari: 1704
Comentează add

UPDATE: Ora 16.20 - 33 de mii de consumatori, din 53 de localităţi, din ţară, nu au electricitate. 130 de drumuri judeţene, 14 naţionale şi autostrada A2, Bucureşti-Feteşti, sunt închise, iar 78 de localităţi sunt izolate.

200 de localităţi sunt izolate din cauza zăpezii 200 de localităţi sunt izolate din cauza zăpezii - Conține video

razvan-stancu

Ninsori în Bucureşti. Foto: Reuters

Ora 15.50 - Din cauza condiţiilor meteorologie nefavorabile circulaţia rutieră era închisă, vineri, la ora 15.00, pe 13 drumuri, fiind îngreunată pe alte 20, informează CNADNR.

Ora 13.10 -
262 de localităţi din 18 judeţe sunt afectate de căderile de zăpadă şi viscol, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ora 12.50
- Aproape 9.000 de elevi din 17 comune ale judeţului Botoşani au stat şi vineri acasă pentru că directorii au suspendat cursurile din cauza gerului, transmite corespondentul RRA, Gina Poenaru.

Ora 12.45 - Începând cu ora 11.45 a fost deschisă circulaţia pe DN 65E Roşiorii de Vede – Furculeşti, informează CNADNR.

Ora 12.40 - La nivel naţional, s-au mai înregistrat 13 decese din cauza hipotermiei în ultimele 24 de ore, informează ministerul sănătăţii.

Ora 12.25 - Ministrul de Interne, Gabriel Berca a dat ordin ca şeful direcţiei ordine şi siguranţă publică din MAI, Ioan Dascălu şi adjuncţii de la pompieri şi jandarmerie să se deplaseze la Buzău pentru a coordona la faţa locului acţiunile de intervenţie şi salvare desfăşurate de către MAI, informează reporterul RRA, Daniela Mănuţă.

Ora 11.25 - Începând cu ora 11.15 a fost deschisă circulaţia pe Centura Bucureşti, potrivit CNADNR.

Ora 11.15 - De vineri dimineaţă, de la ora 8.30, a fost restricţionat traficul pe Centura Bucureşti, între DN 6 şi DN 5 (Jilava - Bragadiru), în vederea coordonării activităţii de deszăpezire dintre CFR şi CNADNR.

Ora 11.00 - Vineri şi sâmbătă, baza sportivă de la Mogoşoia, unde se vor antrena jucătorii echipei Steaua, va fi deszăpezită de 200 de deţinuţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava.

Ora 10.45 - Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a convocat, pentru ora 17.30, la Palatul Victoria, comandamentul pentru situaţii de urgenţă.

Ora 10.30 - Peste 23.200 de locuitori din 20 de comune ale judeţului Buzău continuă să fie izolaţi, vineri, iar jandarmii şi pompierii militari vor merge în aceste zone pentru a le duce oamenilor alimente. 11 persoane au probleme medicale. În acest sens a fost solicitat un elicopter pentru a le prelua.

Ora 10.20 -  Potrivit corespondentului Radio România, Manuela Stănescu, peste 2500 de elevi şi preşcolari timişeni stau acasă. În judeţul Timiş, sunt închise şcolile din Tormac, Corneşti, Bazoşul Vechi şi Ioanesfeld, precum şi grădiniţile din Maşloc şi Teremia Mare.

În Timişoara, 200 de elevi de la Colegiul Bănăţean nu au mers vineri la ore din cauza unei defecţiuni la sistemul de încălzire.

Ora 10.15 - Trei persoane din localităţi izolate ale judeţului Ialomiţa au ajuns, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia cu un elicopter al MAI, iar una dintre acestea, un bărbat suspect de tuberculoză, a fost transportată apoi cu o ambulanţă la un spital din Bucureşti.

Ora 10.10 - În ultimele 24 de ore, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa "Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate sa intervina în 14 situaţii de urgenţa - 4 incendii, 8 cazuri medicale şi 2 alte intervenţii. Serviciul Judeţean de Ambulanţa a avut 99 de intervenţii, dintre care 6 pentru transportul persoanelor fara adapost la unitaţile medicale sau centrele de asistenţa sociala, transmite corespondentulu Radio România Gina Poenaru.

Gerul continuă să îngheţe România. Codul galben de ger se menţine pentru toate regiunile până duminică dimineaţă.

Frigul omoară în continuare oameni în România. Încă trei persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gerului, astfel că numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării a ajuns la 44, potrivit ministerului sănătăţii.

Potrivit autorităţilor, aproape 200 de localităţi sunt în continuare izolate, 165 nu au curent electric şi peste 100 de drumuri judeţene sunt blocate.

"În judeţul Vrancea, unde avem 52 de localităţi izolate, se lucrează dar, sigur, e accesul destul de dificil. De la rezervele de stat, judeţului Vrancea i s-au livrat 13 tone de motorină pentru a fi distribuite primăriilor din localităţile afectate; Insula Mare a Brăilei, care de aproape două săptămâni este izolată", a spus secretarul de stat în ministerul de interne, Mihai Capră.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, cel mai afectat judeţ din cauza vremii, a trimis joi preşedintelui Traian Băsescu o solicitare pentru declararea stării de alertă în zonă.

În prezent traficul este oprit pe 21 de tronsoane de pe 17 drumuri naţionale, dar şi pe Autostrada A2, Bucureşti - Feteşti.

Video: Cum se circulă pe Drumul Naţional 41 Daia -Oltenita.

Joi, niciun tren nu se mai afla blocat, dar opt linii de cale ferată sunt închise, pe alte 12 se circulă cu restricţii, iar 165 de trenuri au fost anulate.

Cursurile şcolare sunt suspendate şi vineri în Dolj, Botoşani, Iaşi, Buzău şi Vrancea, dar şi în alte unităţi din ţară.

Joi, elevii a aproape 3000 de şcoli au stat acasă din cauza gerului sau a drumurilor impracticabile.

Video: Intrarea în localitatea 1 decembrie.

Dunărea este acoperită de un strat de gheaţă care face imposibilă navigaţia, începând din Croaţia până la revărsarea ei în România.

Şi autorităţile de la Budapesta au închis joi noapte navigaţia pe sectorul ungar al Dunării din cauza apariţiei unui strat de greaţă.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi Emil Groza, autorităţile ungare au precizat că în Austria, Dunărea a îngheţat în totalitate, iar restricţii de navigaţie au fost anunţate şi în Slovacia, precum şi la graniţa sârbo-croată.

Bulgaria va sista de vineri exportul de electricitate din cauza valului de frig care s-a abătut asupra ţării de peste două săptămani. Statul bulgar exportă energie către Grecia, Serbia, Macedonia şi Turcia.


Etichete gercod galbenministerul sănătăţiidrumuriUPDATERomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live