Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Neguţ

1 Iulie 2014
Vizualizari: 1063
Comentează add

Gazele se scumpesc, energia electrică se mai ieftineşte, iar salariul minim pe economie se majorează, ceea ce va avea impact şi asupra amenzilor rutiere.

1 iulie vine cu scumpiri, ieftiniri şi creşteri salariale

daniel-negut

Foto: captură youtube.com

Gazele se scumpesc de azi în schimb energia electrică se mai ieftineşte, tot de astăzi salariul minim pe economie se majorează, ceea ce va avea impact şi asupra amenzilor rutiere.

Consumatorii casnici vor suporta de azi o creştere medie de 2,5% pentru preţul reglementat al gazelor naturale, ceea ce înseamnă că factura care era 100 de lei până acum va avea o valoare de 102, 5 lei.

În schimb, va scădea valoarea facturii de energie electrică astfel încât persoanele care până acum plăteau 100 de lei vor achita 97,4 lei la acelaşi consum, adică o scădere în medie cu 2,6%.

Factura de energie electrică va fi de valoare mai mică deşi în tarif a fost inclusă şi cota parte corespunzătoare din impozitul pe construcţiile speciale, subliniază într-un comunicat Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Pentru consumatorii non-casnici, tariful pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale creşte în medie cu 1,5%, în vreme ce preţul energiei electrice scade cu 4 puncte procentuale.

Pe de altă parte, tot de azi creşte salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată de la 850 la 900 de lei.

Pe lângă efectele pozitive legate de creşterea puterii de cumpărare a salariaţilor care sunt plătiţi cu salariul minim iese în evidenţă un efect considerat negativ de mulţi conducători auto.

Creşte punctul de amendă de la 85 la 90 de lei.


Etichete scumpiriieftinirigaze naturaleenergie electricăamenzisalariu minimANREconsumatoripreţuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live