Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

1 Decembrie 2013
Vizualizari: 2451
Comentează add

O mie de cadre militare au defilat pe bulevardul Corneliu Coposu, din Sibiu, în faţa celor peste 10.000 de oameni, care au ales să sărbătorească Ziua Naţională a României în oraş.

1 Decembrie la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Carmen Vulcan.

Peste 10.000 de sibieni au asistat la parada miltară care a avut loc în zona centrală a oraşului.

Pe bulevardul Corneliu Coposu au defilat 1000 de cadre militare din garnizoana Sibiu, studenţi de la Academia Forţelor Terestre „ Nicolae Bălcescu”, jandarmi, poliţişti, pompieri, salvamontişti şi echipe chino-tehnice de la Centrul Chinologic Sibiu, singura şcoală de dresaj al câinilor poliţişti din România.

Pentru prima oară la Sibiu, de Ziua Naţională, la paradă a fost prezentată şi tehnica militară din dotare, peste 60 de vehicule şi mijloace de luptă, de la tunuri şi tancuri până la snowmobilurile şi ATV-urile celor de Salvamont şi Jandarmeria montană.

Manifestările de Ziua Naţionale la Sibiu continuă, la Sala Transilvania, cu spectacolul folcloric „ Noi suntem români” susţinut Junii Sibiului , orchestra "Lăutarii" din Chişinău, gru­pul „Iza” din Maramureş şi mari interpreţi ai muzicii populare printre care Nicolae Furdui Iancu, Nicoleta Voica, Aneta Stan, Laura Lavric sau Mariana Anghel.

Spre seară va avea loc retragerea cu torţe , iar de la ora 19 , la Sala Thalia, Filarmonica de Stat din Sibiu va susţine un concert simfonic special, dedicat Zilei Naţionale.

Şi în Târgul de Crăciun din Piaţa Mare a Sibiului , Ziua Naţională a României va fi sărbătorită duminică seara cu un concert de colinde şi folclor din Mărginimea Sibiului.


Etichete Ziua Naţională 20131 DecembrieZiua Naţională a RomânieiSibiuparadă militarăsărbătoareZiua Uniriiconcerte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live