Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

18 Decembrie 2015
Vizualizari: 1328
Comentează add

Contractul pentru construcția primilor trei kilometri ai Autostrăzii A 3 București Ploiești, semnat astăzi.

18 luni pentru Autostradă completă între București și Ploiești

alex-lancuzov

Foto: wikipedia.org.

Contractul pentru construcția primilor 3 kilometri ai autostrăzii A 3 București –Ploiești va fi semnat ASTĂZI cu asocierea câștigătoare Euroconstruct (România) - Aktor (Grecia).

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins contestația unei asocieri cu lider din Italia iar la Curtea de Apel București nu a fost depusă o plângere împotriva hotărârii CNSC care a menținut  decizia inițială a Companiei de Autostrăzi și Drumuri.

Tronsonul de autostradă (urbană) care pornește din șoseaua Petricani -și se continuă cu segmentul de 4 kilometri spre centura Capitalei deja finalizat- ar urma să fie construit în 18 luni și va costa aprox. 28 milioane euro cu aproape 10 milioane de euro mai puțin față de suma de la care CNADNR a început licitația.

Valoarea relativ mare a contractului de aproape 9 milioane de euro /km. se explică prin cele două pasaje supraterane - peste strada Popasului din sect. 2 respectiv peste linia de cale ferată București - Constanța, a celor 2 noduri rutiere (Petricani și Gherghiței) dar și a lățimii carosabilului cu trei benzi pe sens.

În vara anului trecut CNADNR a reziliat contractul semnat cu constructorul Pizzarotti (Italia) pentru realizarea tronsonului de Autostradă dintre București și centura Capitalei iar proiectarea și execuția segmentului de 3 km.

Au fost scoase la licitație în luna mai. În privința contractului pentru construcția pasajului de la Domnești de pe centura Capitalei, CNADNR așteaptă rezultatul contestațiilor.


Etichete autostradacontractA3bucuresti - ploiesticonstantacnadnr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live