Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2021
Vizualizari: 46
Comentează add

1.643 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate luni în România.

1.643 de cazuri noi de COVID-19 raportate

radiojurnal

    Foto: Arhiva/ MApN

1.643 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate luni în România, după efectuarea a mai puțin de 10.500 de teste.

Mai mult de un sfert dintre îmbolnăviri sunt în București, în timp ce trei județe au anunțat peste 100 de cazuri noi.

Ca incidență, Timișul rămâne pe primul loc, cu peste patru cazuri la mia de locuitori cumulat în 14 zile, iar Maramureșul este puțin peste pragul de 3 la mie.

Aceste date completează imaginea unei săptămâni în care aproape toți indicatorii au fost în creștere față de intervalul anterior, ceea ce ar putea indica o evoluție negativă a epidemiei în țara noastră.


Reporter: Mihaela Enache - "Ca număr total al cazurilor diagnosticate, în ultimele șapte zile, au fost cu aproximativ 1.400 mai multe decât în săptămâna anterioară. E drept, și din ceva mai multe teste efectuate, peste 200.000 în total, RT PCR și rapide, față de aproape 180.000. Dincolo de cazurile confirmate, însă, interesează numărul celor care ajung în spitale și cel al cazurilor grave de infecție cu SARS-CoV-2. Și la acest capitol cifrele sunt în creștere, nivelurile fiind, în prezent, cele mai ridicate din ultimele două săptămâni. Totalul celor internați se apropie de 7.500 iar, în secțiile ATI sunt, în prezent, 972 de persoane. O veste bună este, însă, faptul că numărul deceselor asociate coronavirusului se menține, de câteva săptămâni, la niveluri mai scăzute față de lunile trecute. Principalul motiv de îngrijorare pentru perioada imediat următoare este răspândirea tulpinilor mai contagioase ale virusului, identificate inițial în Marea Britanie, Africa de Sud sau Brazilia, dar care, apoi, s-au răspândit în mai multe țări. În România au fost identificate până acum peste 100 de cazuri de infectare cu varianta britanică, iar specialiștii estimează că aceasta ar putea ajunge în scurt timp dominantă și la noi."


Etichete viruscazuri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live