Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Luni, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Decembrie 2017
Vizualizari: 756
Comentează add

Cel mai afectat domeniu de plecarea românilor pentru a munci în ţările bogate este sistemul medical

15.700 de medici români au plecat din ţară

-

 

15.700 de medici români au plecat din ţară şi lucrează în străinătate, în special în Uniunea Europeană. Numărul angajaţilor din sectorul cercetare-dezvoltare din ultimii 20 de ani a scăzut cu 30 % arată unu studiu realizat de Coaliţia pentru Drepturile Migranţilor şi Refugiaţilor.

Studiul, care a analizat emigraţia forţei de muncă înalt calificată în trei domenii - cercetare-dezvoltare, medicină şi tehnologia informaţiei - mai arată că cea mai îngrijorătoare situaţie se înregistrează în domeniul sănătăţii, unde ar fi nevoie de 600 de medici de familie şi de 4000 de medici specialişti.

Redactorul nostru Atena Teognoste a întrebat-o pe Luciana Lăzărescu, cercetător la Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii, dacă salariile mici sunt motivul principal pentru care medicii merg să muncească în străinătate. 

Luciana Lăzărescu: "Veniturile nu sunt pe primul loc, pe primul loc este corupţia. Sunt oportunităţile foarte scăzute de dezvoltare profesională, accesul limitat la resurse, însemnând cunoştinţe, echipamente.

Deci, oamenii pleacă, în primul rând, pentru că simt instabilitatea şi nu îşi văd viitorul proiectat în România, şi asta este o chestiune absolut îngrijorătoare, în opinia noastră."


Etichete sistemul medicalmedici plecaţi în străinătateCoaliţia pentru Drepturile Migranţilor şi Refugiaţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live