Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iunie 2020
Vizualizari: 356
Comentează add

14 localității din nouă județe, afectate de inundații

radiojurnal

FOTO: Arhivă/ ISU

14 localității din nouă județe au fost afectate ieri de efectele vremii.

Potrivit unui bilanț al Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 295 de gospodării, șase curți, mai multe beciuri, dar și pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

Au fost emise trei mesaje de informare a populației prin sistemul Ro Alert, la nivelul județelor Harghita, Mureș și Timiș. Despre situația din Mureș, ne oferă detalii corespondenta noastră, Marcela German.


Reporter: La Hodac dacă au fost afectate 20 de pivniţe și bucătării de vară, 10 km de drum comunal de piatră și 20 de podețe. La Ibănești, apa a pătruns în 40 de gospodării, dar a afectat și 18 podețe. Peste 20 de km de străzi pietruite, 3 km de acostament la străzi asfaltate.


-: M-am sculati și soțul repede, repede că vine apa mare, și când am venit după două minute a rupt apa deja ușa și a intrat în camere jos și în față acolo, la casă, la un metru și ceva, până la geamuri, sus, apa.


-: A crescut foarte repede, cred că a fost rupere de nori, mă gândesc.


-: Datorită oamenilor care aruncă sticle, borcane, dormeze, toate mizeriile le arunca sus, aici, şi a venit şi a înfundat pârâul.


-: Dar a fost o rupere de nori, de la 4:00 până la 6:00. În beci a fost azi dimineață când am intrat 20 de cm. Ne-am organizat cât am putut şi primăria ne-a ajutat. Mergem înainte, ce Dumnezeu să facem.


Reporter: La fața locului s-au deplasat și prefectul județului, Mara Togănel, și șeful ISU "Horea" Mureș, colonel Călin Handrea.

(RS)


Etichete inundatiiisu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live