Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 August 2018
Vizualizari: 419
Comentează add

Iohannis a cerut Guvernului să ia măsuri de stopare a creşterii numărului de focare şi să plătească despăgubiri.Ministrul Agriculturii, zice,că întârzierea e legată de rectificare.

123 de mii de porci eutanasiaţi, 781 de focare în 165 de localităţi

radiojurnal

     Fermă de porci. Foto: Agerpres.

Peste 123 de mii de porci au fost eutanasiaţi pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, fiind confirmate 781 de focare în 165 de localităţi din 10 judeţe.

La conferinţă de presă la Ministerul de Interne, secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că s-au deschis dosare penale celor care au introdus ilegal în ţară produse din carne infectată.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, ieri, Guvernului să ia de urgenţă măsuri de stopare a creşterii numărului de focare şi să-i despăgubească cât mai rapidă pe cei afectaţi.

Şeful statului susţine că, din cauza modului defectuos de gestionare a situaţiei de criză, producătorii autohtoni au fost împinşi în pragul falimentului, iar implicaţiile pentru economia naţională sunt majore.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, spune, însă, că guvernul a acţionat în mod corect, rapid şi eficient, iar întârzierea rectificării bugetare a dus şi la întârzierea plăţii despăgubirilor: 


Etichete Klaus IohannisGuvernurgenţăporcipestă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live