Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise

24 Mai 2015
Vizualizari: 1533
Comentează add

La Mihăileşti are loc, astăzi, un ceremonial comemorativ în memoria victimelor tragediei de acum 11 ani, când a explodat un camion cu azotat de amoniu.

11 ani de la tragedia de la Mihăilești

cristina-moise

Foto: Arhivă.

La Mihăileşti are loc astăzi un ceremonial militar şi religios în memoria celor 18 persoane care şi-au pierdut viaţa în urmă cu 11 ani după ce un autocamion încărcat cu peste 20 de tone de azotat de amoniu a explodat.

Manifestările vor avea loc la monumentul ridicat în cinstea pompierilor care şi-au pierdut viaţa încercând să stingă incendiul izbucnit după deflagraţie.

Evenimentul a început la ora 8:30 şi este organizat de pomierii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neron Lupaşcu din Buzău care şi-au pierdut la acea dată în misiune 7 dintre camarazi.

La ceremonie sunt aşteptate pe lângă autorităţi şi rudele celor 18 persoane care au murit în deflagraţie.

În tragicul eveniment din 24 mai 2004 şi-au pierdut viaţa şi jurnaliştii Elena Popescu şi Ionuţ Barbu ambii corespondenţi ai unui post naţional de televiziune.

Explozia camionului încărcat cu azotat de amoniu a schimbat legislaţia din România privind transportul mărfurilor periculoase pe drumurile publice.


Etichete Stiri Sud-EstMihailesticomemoraretragediecamion cu azotat de amoniuISUBuzaujurnalistiElena PopescuIonut Barbudrumuri publicemarfuri periculoase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live