Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

10 Septembrie 2009
Vizualizari: 4361
Comentează add

Mulţi bărbaţi se întreabă de ce partenerele lor stau bosumflate sau le fac reproşuri pentru orice fleac.

10 lucruri simple pe care şi le doreşte orice femeie

Ei bine, se ştie că femeile sunt creaturi complexe, cu nevoi uneori ascunse, dar şi unele extrem de simple, indispensabile în orice tip de relaţie. Şi, bineinţeles, chiar şi aceste lucruri simple sunt greu de înteles de unii barbaţi, care, sunt total diferit construiţi fizic, mental şi emotional, în comparaţie cu femeile.

Datorită nivelului crescut de testosteron, un bărbat va fi întotdeauna mai puţin sensibil emoţional decât o femeie, dar mult mai dornic de o relaţie fizică rapidă, indiferent de consecinţe. Deci, iată una dintre deosebiri.

Desigur, există multe alte deosebiri şi în alte aspecte ale vieţii, inclusiv în modul de abordare a unei relaţii. Pornind de la aceste deosebiri, publicaţia online YourTango.com a realizat un top al celor mai importante zece lucruri pe care şi le doreşte orice femeie.

Este important de mentionat din start că pe aceasta listă nu veţi găsi enumerări de bijuterii extravagante, obiecte vestimentare foarte scumpe, maşini de lux sau excursii exotice. Doar câteva lucruri simple. Iată-le:

1. Respect. Fie că este vorba de relaţia cu prietenii, colegii de serviciu, vecinii, dar mai ales cu soţul/iubitul, orice femeie îşi doreşte să fie respectată atât ea, ca persoană, dar şi opiniile sale. Nu este neaparat nevoie să fiţi de acord cu o femeie, însă regula de aur spune că trebuie să încercaţi să o trataţi aşa cum vă doriţi să fiţi trataţi, adică cu onestitate, corectitudine, bunăvoinţă şi consideraţie.

2. Sex. Da, toată lumea iubeşte sexul, chiar şi cele mai pudice şi conservatoare persoane care preferă să nu vorbească despre viaţa lor sexuală. Dar, ar trebui să ştiti că sunt nu mai puţin de patru "picioare" care susţin patul conjugal: atingeri, săruturi, şoapte şi dezmierdări.

3. Romantism. Fie că vă uitaţi împreună la un serial tv, fie că staţi îmbrăţişaţi în faţa semineului cu câteva lumânări aromate aprinse în camera întunecată, o seara romantică este o seară reusită. Facturile neplătite, maşina stricată sau sugarul care plânge în pătuţ nu ar trebui să vă împiedice să găsiţi un minut să vă sărutaţi la fel ca la primele întâlniri, înainte de căsătorie. Şi un buchet de flori adus seara în dar, după o zi de muncă istovitoare, netezeşte calea către buzele partenerei şi cu siguranţă va aduce un zâmbet de mulţumire pe chipul ei.

4. Timp şi rabdare. Se ştie ca relaţiile nu pot fi întotdeauna "unt şi miere", că mai sunt şi mici certuri în cuplu. Dar oare ştiti ce putere de conciliere are un simplu alint sau şi, mai mult, un "te iubesc", rostit în momente dificile? Dezarmează şi armonizează. Dându-i celălalt timp şi şansa de a vedea unde gresşeşte, răbdarea şi îndrăzneala de a-ţi cere scuze atunci când este cazul, toate acestea sunt simple strategii de a păstra şi de a îmbunăţi o relaţie. Timpul şi răbdarea faţă de partener sunt considerate cele mai bune daruri, valorând mai mult decât un inel cu diamante sau o masină nouă. De altfel, timpul poate fi valorificat şi prin acţiuni de ajutorare reciprocă în gospodărie. În secolul XXI, când ambii parteneri au joburi solicitante, dacă barbatul ajunge mai repede acasă, nu este nicio ruşine să bage aspiratorul, să pună câteva haine în maşina de spălat, să ducă gunoiul şi să pregătească masa.

 

5. O cină pregatită de el. Chiar dacă nu aveţi atestat de bucatar, puteţi să-i faceţi o surpriză iubitei cu o friptură la gratar şi o salată, servite seara cu un vin bun. Este un gest care o va incanta mult mai mult decât o cină scumpă la un restaurant.

6. Comunicare. Se spune ca femeile sunt creaturi "vocale". Ele adoră să vorbească despre orice şi oricine cât este ziua de lungî. Şi le mai place ceva… Să fie laudate cât sunt de frumoase, deştepte, sexy, înţelegătoare, bune gospodine şi mamici exemplare. Dar, mai presus de toate, adoră să li se spună că sunt iubite. Aşadar, nu vă zgaciţi la vorbe. Comunicaţi-le cât mai des ce simţiţi, că le iubiţi, pentru că altfel le provocaţi sentimentul de nesinguranţă şi insecuritate. Aşa le veţi ajuta să se simtă mai bine în pielea lor, iar cuvintele de apreciere le dau aripi. Nu uitaţi să remarcaţi cât de bune au fost pastele preparate la prânz, să le mulţumiţi că a dus copilul la scoală, să vă bucuraţi de fiecare mic succes profesional pe care îl are, într-un cuvânt: daţi dovadă că aveţi spirit de observatie pentru fiecare efort pe care ea îl face. Specialiştii vă asigură că veţi fi recompensat pe masură.

7. Stabilitate. Nu trebuie să deveniţi plictisitor sau extrem de predictibil. Oferiţi stabilitate dându-i partenerei sprijinul necesar atunci când are nevoie, fiţi "umărul pe care poate plânge" sau pieptul pe care îşi poate lăsa capul atunci când grijile o coplesesc. Daţi-i sentimentul de siguranţă şi protecţie de care are nevoie, ori de câte ori este cazul.

8. Implicare. Fie că este vorba de un hobby sau o problemă de decizie în cariera, unei femei îi va face o deosebită plăcere să ştie că iubitul sau soţul ei îi împărtăşeşte atât bucuriile, cât şi grijile. Interactionaţi, jucaţi-vă, fiţi spontani. Ascultarea activă este un bonus pe care un bărbat atent îl va putea valorifica ulterior în relaţia sa. Unii specialişti consideră că este de-a dreptul o calitate la un barbat capacitatea de a susţine un dialog pozitiv (orientat către soluţii), de a da sfaturi, de a fi empatic, de a fi atent la detalii şi de a nu uita de aniversările importante pentru partenera (ziua de naştere a soacrei, prietenilor comuni etc).

9. Umor şi umilinţă. Acestea două se pare că merg mână în mână, după cum susţin specialiştii. Asta nu înseamnă că trebuie să fiţi o enciclopedie ambulantă de bancuri, ci doar că trebuie să vă păstraţi simţul umorului şi să ştiţi să cedaţi atunci când partenera are dreptate, fără să va încăpăţânaţi să demonstraţi cu orice preţ contrariul, doar ca să confirmaţi sintagma "în casă cântă cocoşul şi nu găina".

10. Provocări. Situaţiile noi şi inedite, care stimulează creativitatea şi perspicacitatea, sunt necesare în orice tip de relaţie, cu atât mai mult într-un cuplu, pentru evitarea monotoniei şi a situaţiilor conflictuale. Situaţiile-surpriză ne motivează, ne fac activi şi ne trezesc interesul pentru lucruri noi. Diverse studii au dovedit că lenea, delăsarea şi obiceiurile proaste din timpul celibatului deteriorează viaţa în doi, însă fixarea unor scopuri comune provocatoare consolidează pe termen lung o relaţie sentimentală.


Etichete femeifeminismfeminitate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live