Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Steaua a adus prima victorie pe Naţional Arena

A patra etapă a Ligii Europa a adus echipelor româneşti două victorii şi o înfrângere în faza grupelor. Steaua a reuşit să obţină prima victorie românească pe stadionul Naţional Arena.

Steaua a adus prima victorie pe Naţional Arena
Cristian Tănase, în timpul meciului Steaua Bucureşti - Maccabi Haifa, din Grupa J a Ligii Europa la fotbal. Foto: Agerpres.

Articol de Ionuţ Dragu, 04 Noiembrie 2011, 08:27

Steaua Bucureşti a învins pe Maccabi Haifa cu scorul de 4-2 (2-2), joi seara, pe Arena Naţională din capitală, în Grupa J a Europa League la fotbal.

Leandro Tatu (13), Florin Costea (28) şi Cristian Tănase (64, 84) au marcat pentru Steaua, iar de la Maccabi au marcat Eyal Meshumar (36) şi Yaniv Katan (40).

Echipa lui Ilie Stan a condus cu 2-0, a fost egalată, iar spre final a reuşit, printr-o mobilizare exemplară, să marcheze încă două goluri în 10 oameni, după eliminarea lui Florin Costea (61).

Steaua a reuşit astfel prima victorie a unei echipe româneşti pe nou Arena Naţională şi păstrează şanse de calificare în faza următoare a competiţiei.

Steaua a început meciul cu dorinţa de revanşă după eşecul umilitor de la Haifa, 0-5, şi a avut prima ocazie în min. 7, când Yahaya a salvat în faţa lui Tatu.

Steliştii au reuşit să deschidă scorul dintr-o fază fixă, în min. 13, dintr-un corner executat de Brandan.

Leandro Tatu s-a înălţat în careu şi a marcat nestingherit pentru 1-0.

Maccabi a replicat prin şuturi de la distanţă, fără probleme pentru Stanca, în minutele 8, 18, 19 prin Vered şi în minutul 17 prin Falach.

Steaua l-a pierdut apoi pe Tatu, accidentat, după ce Gardoş fusese schimbat şi el din acelaşi motiv în debutul partidei.

Steaua şi-a majorat apoi avantajul la 2-0, în minutul 28, cu un gol reuşit de Florin Costea, după un şut cu efect la colţul lung.

După pauză, Steaua a părut inferioară fizic, iar Maccabi a controlat jocul în majoritatea timpului.

Steaua a rămas în 10 oameni, după ce Florin Costea a fost eliminat în min. 61.

Chiar şi în aceste condiţii, Steaua a reuşit să marcheze din nou, în minutul 64, prin Cristian Tănase care a reluat în plasă mingea recentrată de Nikolic, după ce Martinovic trimisese în bară.

După un şut bun al lui Rusescu, din minutul 71, Maccabi a atacat în valuri poarta lui Stanca şi a avut câteva ocazii prin Amasha şi Golasa în minutul 72 şi Meshumar, în minutul 80.

Apoi Tănase a prins un şut de la aproximativ 30 de metri şi a mărit avantajul Stelei la 4-2, în minutul 84.

--fb1

Ilie Stan se declară încrezător privind performanţele echipei Steaua

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Ilie Stan, a declarat, după victoria cu 4-2 (2-2) în faţa echipei Maccabi Haifa, că s-a săturat de atâtea înfrângeri şi salută prima victorie a unei echipe româneşti pe Arena Naţională.

"Ne-am dorit mult să ştergem umilinţa de la Haifa. Mă bucur, în primul rând şi pentru echipa FC Vaslui. Este nevoie să ieşim în Europa, ne-am săturat de înfrângeri", a precizat Ilie Stan la un post de televiziune sportiv.

Mai mult, antrenorul Stelei a spus că a primit veşti de la medici în legătură cu starea lui Florin Gardoş.

Tehnicianul stelist a declarat că acesta "este suspect de întindere. În cursul zilei de vineri o să facă ecografie şi vedem ce rezultat este. Sper să fie doar întindere, ca să îl avem cât mai repede. A pus presiune pe el acest meci şi de aceea s-a accidentat".

Tehnicianul stelist a mai spus că o va face pe Steaua să joace aşa cum vrea el abia din iarnă.

Ilia Stan a declarat că speră să termine cu bine acest campionat şi "după vacanţă să aduc echipa la ce îmi doresc eu, la o altă atitudine şi concentrare''.

În celălalt meci al grupei J, meciul dintre Schalke 04 (Germania) şi AEK Larnaca (Cipru) s-a încheiat la egalitate, 0-0

După etapa a patra a Ligii Europa clasamentul grupei J este următorul:

Clasamentul Grupei J a Ligii Europa

EchipeMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriGolaverajPuncte

FC Schalke 04

4

2

2

0

8-1

8

Maccabi Haifa

4

2

0

2

9-7

6

FC Steaua

4

1

2

1

5-8

5

AEK Larnaca

4

0

2

2

1-7

2

Vasluiul a adus a doua victorie pentru echipele româneşti în Liga Europa

FC Vaslui a învins pe Sporting Lisabona cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, la Piatra Neamţ, în Grupa D a Europa League la fotbal.

Internaţionalul moldovean Denis Zmeu a marcat unicul gol al partidei, în minutul 30.

Astfel, FC Vaslui rămâne în cursa de calificare după un succes de răsunet în faţa unei formaţii puternice, neînvinse în acest sezon de Europa League şi calificată deja în faza următoare.

După un început mai timid, FC Vaslui a pus stăpânire pe jocul cu Sporting, liderul grupei, şi a încercat să dea lovitura în faţa unei echipe slăbite de menajarea unor titulari.

FC Vaslui a înscris singurul gol al partidei în minutul 30, prin Denis Zmeu.

În repriza secundă, Sporting a presat din ce în ce mai mult, iar olandezul van Wolfswinkel a ratat o mare ocazie în minutul 63.

Lusitanii au dominat meciul în continuare, dar meciul s-a jucat pe contre, fiecare echipă căutând golul.

Până la final FC Vaslui a rezistat şi a obţinut o victorie meritată.

După meciul din faţa lusitanilor de la Sporting LIsabona, FC Vaslui se află pe locul al doilea din grupa D a Ligi Europa.

Clasament Grupa D

EchipeMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriGolaverajPuncte

Sporting Lisabona

4

3

0

1

6-2

9

FC Vaslui41215-65

SS Lazio Roma

4

1

2

1

5-5

5

FC Zurich

4

0

2

2

3-6

2

În celălalt meci al grupei D, Lazio Roma (Italia) a trecut de FC Zurich (Elveţia) cu scorul de 1-0.

A treia înfrângere pentru Rapid în grupele Ligii Europa

Echipa Legia Varşovia a învins formaţia Rapid Bucureşti cu scorul de 3-1, pe teren propriu, într-un meci din Grupa C a Europa League la fotbal.

Legia s-a impus prin golurile marcate de Miroslav Radovic, în minutele 54 şi 68 şi Michal Kucharczyk în minutul 4 al prelungirilor ultimei reprize.

Pentru Rapid a marcat Filipe Teixeira în minutul 65.

Rapid a început bine meciul de la Varşovia, chiar dacă în poartă a debutat Drăghia, în absenţa titularului Coman, accidentat.

Primul gol al partidei a venit în repriza secundă, în minutul 54, când Radovic a reluat în plasă mingea revenită din bară, după lovitura de cap a lui Jedrzejczyk.

Golul a determinat o reacţie excelentă a rapidiştilor, care au ratat apoi ocazii mari de gol prin Grigorie, în minutul 56, Herea, în minutul 59, blocaţi de fiecare dată de Kuciak.

Golul giuleştenilor a venit în minutul 65 prin Filipe Teixeira, după o pasă excelentă a lui Herea.

Din păcate, peste doar trei minute, în minutul 68, Drăghia a gafat, iar Radovic a marcat din nou pentru 2-1.

Deşi din minutul 80 a fost egalitate numerică, Rapid a jucat neinspirat şi nu a mai reuşit să îşi creeze ocazii de gol în faţa unei echipe mai atente în defensivă.

Legia a marcat al treilea gol spre finalul partidei, prin Michal Kucharczyk, la capătul unui contraatac supranumeric.

Celălalt meci al grupei C, dintre PSV Eindhoven (Olanda) şi Hapoel Tel Aviv (Israel) s-a încheiat la egalitate 3-3.

După etapa a patra a Ligii Europa clasamentul grupei C este următorul:

Clasament Grupa C

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriGolaverajPuncte

PSV

4

3

1

0

8-4

10

Legia Varşovia

4

3

0

1

7-4

9

RAPID Bucureşti

4

1

0

3

3-7

3

Hapoel Tel Aviv

4

0

1

3

5-8

1

Românii au o părere proastă despre fotbalul din România

Peste 60% dintre români au o părere proastă sau foarte proastă despre fotbalul din România.

Cu toate acestea, potrivit anchetei sociologice realizate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în 2011 există mai mulţi pasionaţi de fotbal decât în urmă cu doi ani, 42% dintre respondenţi, faţă de 34% în septembrie 2009.

Potrivit studiului, şase din zece români nu merg niciodată pe stadion, 3% merg la meciuri de mai multe ori în timpul unei luni de zile, în timp ce 12% merg pe stadion de câteva ori pe an, iar 22% mai rar decât atât.

6% dintre respondenţi au fost pe stadion în ultima săptămână, 7% în ultima lună, 9% în ultimele 6 luni, 8% în ultimul an.

Mai mult, potrivit anchetei, cei mai mulţi români se informează despre fotbal de la televizor, în proporţie de 85%, în timp ce din discuţii cu prietenii se informează 63%, din presa scrisă 42%, de la radio 34%, de pe internet 25%, iar din alte surse 17%.

La capitolul echipe, Steaua este preferata mai multor suporteri români.

Din totalul acestora, echipa Steaua Bucureşti este preferată de 39%.

14% dintre cei care au o echipă preferată de fotbal din ţară susţin pe Dinamo, 7% Rapid, iar 5% Universitatea Craiova.

De asemenea, 45% dintre respondenţi au un fotbalist român preferat; dintre aceştia, 22% îl nominalizează pe Gică Hagi, 21% pe Adrian Mutu, în timp ce Cristian Chivu este preferatul a 10% dintre aceştia.

Sunt menţionaţi şi Gabriel Torje (7%), Bănel Nicoliţă (6%), Ionel Dănciulescu (4%), Ciprian Tătăruşanu (3%), Gică Popescu (2%) şi Mirel Rădoi (2%).

Pe plan internaţional, aproximativ o treime dintre cei intervievaţi au un fotbalist preferat din fotbalul din alte campionate.

Lionel Messi se dovedeşte a fi cel mai popular fotbalist străin printre români, întrunind jumătate din menţiunile persoanelor care au o asemenea preferinţă.

Alţi fotbalişti care au fani printre români sunt Cristiano Ronaldo (17%), Ronaldinho (5%), Maradona (3%), David Beckham (3%), Kaka (3%), Pele (2%) şi Wayne Rooney (2%).

Din păcate studiul relevă şi faptul că, mai mult de trei sferturi dintre români cred că există echipe de fotbal care sunt ajutate de arbitri în meciurile din campionatul intern.

Steaua şi Dinamo sunt nominalizate în măsură aproape egală, câte 20%, drept echipele pe care arbitrii le ajută, iar 41% dintre respondenţi declară că nu ştiu care echipe sunt ajutate de arbitri.

Steaua, Rapid şi FC Vaslui în Liga Europa
Sport 29 Septembrie 2011, 15:27

Steaua, Rapid şi FC Vaslui în Liga Europa

AEK Larnaca-Steaua, Rapid-PSV Eindhoven şi FC Vaslui-FC Zurich sunt partidele din a doua etapă a Ligii Europa. Meciurile vor...

Steaua, Rapid şi FC Vaslui în Liga Europa
CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare
Sport 24 Aprilie 2024, 08:42

CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare

Echipa feminină de baschet CSM Constanța a dominat acest sezon intern, atât în campionat, cât și în Cupă.

CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare
Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri
Sport 23 Aprilie 2024, 22:57

Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri

În Superliga de fotbal FC Botoșani a învins-o pe Dinamo cu 2-1 în etapa a 6-a din play-out.

Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri
Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern
Sport 23 Aprilie 2024, 22:34

Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern

Victorie grea pentru campioana României la handbal masculin Dinamo București, în prima manșă din sferturile de finală ale...

Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern
Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică
Sport 23 Aprilie 2024, 20:09

Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică

Spadasina tricoloră a fost inclusă în grupul de sportivi care reprezintă Uniunea Europeană.

Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică
Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor
Sport 23 Aprilie 2024, 17:16

Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor

30% din sumele încasate vor fi utilizate exclusiv în sprijinul participării echipelor naţionale la competiţiile din vară.

Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor
Ambasada Franței în România pregătită pentru Jocurile Olimpice
Sport 23 Aprilie 2024, 15:20

Ambasada Franței în România pregătită pentru Jocurile Olimpice

La mai puţin de 100 de zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Paris, Ambasada Franţei în România a organizat un...

Ambasada Franței în România pregătită pentru Jocurile Olimpice
Patru arbitri români, cooptați la EURO 2024
Sport 23 Aprilie 2024, 14:49

Patru arbitri români, cooptați la EURO 2024

Patru arbitri români vor oficia la turneul de fotbal EURO 2024, care va avea loc în Germania în perioada 14 Iunie - 14 Iulie.

Patru arbitri români, cooptați la EURO 2024