Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Meciul România-Franţa inaugurează Naţional Arena

Naţional Arena este cel mai modern stadion din România, construcţia acestuia costând municipalitatea peste 200 de milioane de euro. Meciul va fi transmis de Radio România Actualităţi.

Vizitatori la Naţional Arena. Foto: Agerpres.

Articol de Paul Poteraşi, 06 Septembrie 2011, 11:19

Naţionala de fotbal a României va disputa marţi seara, de la ora 21.30, o partidă foarte importantă în vederea calificării la Campionatul European din 2012.

Partida dintre România şi Franţa va reprezenta şi meciul de inaugurare a noului station "Naţional Arena".

Meciul va fi transmis de Radio România Actualităţi, iar comentariul partidei va fi asigurat de către Adrian Soare şi Ilie Dobre.

Accesul pe stadion va fi permis începând cu ora 18, moment în care va avea loc şi un concert.

O victorie a naţionalei noastre ar apropia România la două puncte de primul loc din grupă şi ar creşte şansele de calificare la Euro 2012.

Un egal în partida de pe Naţional Arena ar limita şansele de calificare, în timp ce o înfrângere ar putea însemna anularea oricărui vis de a participa la Euro 2012.

Partida se va disputa cu casa închisă, toate cele 55.000 de bilete fiind deja vândute.

Clasament Grupa D din preliminariile EURO 2012
PoziţieEchipăMeciuriGolaverajPuncte
1Franţa 7 8 16
2Bosnia 7 3 13
3Belarus 8 2 12
4România7411
5Albania 7 -3 8
6Luxemburg 8 -14 1

În ceea ce priveşte palmaresul dintre cele două echipe, România a întâlnit Franţa până acum de 15 ori, impunându-se de trei ori, terminând la egalitate de patru ori şi fiind învinsă de opt ori.

La Bucureşti s-au disputat trei meciuri între România şi Franţa, de două ori câştigând gazdele şi o dată oaspeţii.

Primul meci între cele două echipe s-a disputat la 12 iunie 1932, la Bucureşti, pe stadionul ANEF, într-o partidă amicală, România impunându-se cu scorul de 6-3.

În ceea ce priveşte ultima partidă dintre cele două echipe, aceasta a avut loc la Paris, la 9 octombrie 2010, în actualele preliminarii ale Campionatului European, francezii câştigând cu 2-0.

Selecţionerul Victor Piţurcă. Foto: Agerpres.

Franţa "nu practică un joc foarte bun"

--fb1Antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a afirmat, luni, că reprezentativa Franţei, deşi nu practică un joc foarte bun, câştigă meciurile pentru că are jucători de valoare.

"Am analizat bine jocul Franţei, nu joacă foarte bine, dar câştigă pentru că are jucători valoroşi. La Tirana au condus repede cu 2-0 şi n-au mai forţat. De aceea au dat senazaţia că jocul lor a şchiopătat. Echipa de la "Euro" a Franţei era mai închegata, acum e în reconstrucţie.

"Egalul ar fi un rezultat bun, de palmares, dar noi avem nevoie de victorie pentru a avea şanse bune de calificare. Dar trebuie să se mai împiedice şi Bosnia", a spus Victor Piţurcă.

Selecţionerul a precizat că va miza pe atac în partida cu Franţa.

"Am avut puţin timp să pregătesc acest joc, dar sper ca în aceste două antrenamente să fi pregătit bine această partidă foarte importantă.

"Ştiu că echipa Franţei este mai valoroasă, porneşte cu prima şansă de a câştiga, dar noi vom intra animaţi de dorinţa de a câştiga cele trei puncte. Noi încercăm să atacăm orice echipă şi sperăm să şi putem", a declarat Victor Piţurcă.

Antrenorul echipei naţionale speră ca publicul să încurajeze pe tot parcursul meciului echipa României.

"Ar trebui să constituie un avanataj că vom fi încurajaţi de 50.000 de suporteri. Sper să fie alături de noi indiferent ce se va întâmpla. Să nu înceapă să murmure şi să ne încurajeze până la ultimul fluier", a spus Victor Piţurcă.

Selecţionerul echipei de fotbal a Franţei, Laurent Blanc. Foto: Reuters.

România, "mai periculoasă decât Albania"

--fb2Selecţionerul echipei de fotbal a Franţei, Laurent Blanc, nu a dezvăluit primul său "11" pentru meciul cu România, dar a precizat că acesta va fi diferit faţă de cel care a debutat în meciul cu Albania de la Tirana (2-1).

Laurent Blanc considera că echipa României va ridica mult mai multe probleme decât Albania şi jucătorii francezi vor trebui să-şi impună jocul pentru a lua cele trei puncte.

"Fiecare meci are adevărul lui, fiecare adversar ridică probleme diferite. Din ce am văzut, echipa României iese mai mult la joc decât Albania, va căuta să joace fotbal, ne va propune mai multe dueluri, mai multe bătălii.

"Apoi, echipa Franţei trebuie să se organizeze foarte bine pentru acest meci. Echipa României are alte calităţi, o altă filozofie a modului de joc faţă de Albania", a declarat selecţionerul naţionalei Franţei.

Selecţionerul Franţei opina că posesia balonului poate fi un factor decisiv pentru obţinerea victoriei.

"Ştiu că cele două echipe vor intra să joace fotbal, ne aşteptăm la un spectacol bun.

"Acum îmi doresc ca echipa Franţei să aibă o posesie a balonului superioară României, pentru că de obicei echipa care are mai multe mingi are mai multe şanse de a câştiga meciul. A păstra mai mult mingea ne garantează un rezultat bun, a declarat Laurent Blanc.

Stadionul Naţional Arena. Foto: Reuters.

Franţa în loc de Argentina la inaugurarea stadionului Naţional Arena

Deşi inaugurarea stadionului Naţional Arena trebuia să se facă la un meci amical pe 10 august cu Argentina lui Lionel Messi, Federaţia Română de Fotbal a anulat acest moment în urma deciziei Federaţiei de la Buenos Aires de a anula acest meci.

Stadionul Naţional din Bucureşti este primul stadion din categoria UEFA Elite din România.

Acesta are o suprafaţă de 108.000 metri pătraţi, o capacitate de 55.600 de locuri şi o înălţime de şase etaje.

Construcţia include un garaj subteran cu 200 de locuri de parcare, 40 de loje a câte 12 locuri, săli de conferinţă şi restaurante.

Construcţia la Naţional Arena a început în 2007, după ce a fost dărâmat fostul Stadion Naţional (1953).

Citeşte şi:
Reguli ce trebuiesc respectate pe stadion.

Construcţia acestui stadion a costat municipalitatea peste 200 de milioane de euro.

Pentru prima dată pe un stadion din România suporterilor le va fi interzis accesul pe stadion cu băuturi alcoolice şi seminţe.

De asemenea fumatul va fi permis doar în zonele special amenajate.

Video: Cum se face accesul în stadion.



Măsuri de securitate sporite şi mijloace de transport suplimentare

Peste 900 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei şi 649 de poliţişti, însoţiţi de 10 câini, vor asigura marţi ordinea la inaugurarea stadionului Naţional Arena cu meciul România - Franţa, din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2012, meci catalogat ca având grad de risc ridicat, potrivit Jandarmeriei Municipiului Bucureşti.

Cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Franţei, Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor în perimetrul stadionului, urmând să fie aplicate mai multe restricţii.

Astfel, începând cu ora 17,30, se vor aplica restricţii rutiere pe str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în stadion, dar şi pe bd. Pierre de Coubertin, între str. Vatra Luminoasă şi intrarea în stadion.

Poliţia Rutieră le solicită riveranilor şi celorlalţi conducători de autovehicule să evite oprirea sau staţionarea pe următoarele artere rutiere: bd. Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi bd. Chişinău, str. Maior Coravu, str. Vatra Luminoasă şi bd. Pierre de Coubertin.

Restricţiile rutiere impuse de Brigada Rutieră.(Click pe poză pentru a mări)

Posesorii de bilete la meciul România - Franţa, de pe Naţional Arena, din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2012, vor avea la dispoziţie pentru a se deplasa de la stadion 210 vehicule, dintre care 120 de autobuze, 40 de troleibuze şi 50 de tramvaie RATB, la solicitarea primarului general Sorin Oprescu.

Vezi aici cum poţi să ajungi la stadion.

Aur, argint și bronz pentru România la Europenele de canotaj de la Szeged
Sport 27 Aprilie 2024, 16:43

Aur, argint și bronz pentru România la Europenele de canotaj de la Szeged

La Campionatele Europene de canotaj de la Szeged, Gianina van Groningen si Ionela Cozmiuc au castigat medalia de aur in...

Aur, argint și bronz pentru România la Europenele de canotaj de la Szeged
Steaua Bucureşti eliminată din LEN Euro Cup la polo pe apă
Sport 27 Aprilie 2024, 16:21

Steaua Bucureşti eliminată din LEN Euro Cup la polo pe apă

Campioana României a fost învinsă în deplasare de echipa spaniolă Astralpool Sabadell, cu scorul de 7-6, sâmbătă, în manşa...

Steaua Bucureşti eliminată din LEN Euro Cup la polo pe apă
Jocurile Olimpice: Team România a ajuns la 80 de sportivi
Sport 26 Aprilie 2024, 18:07

Jocurile Olimpice: Team România a ajuns la 80 de sportivi

Ebru Bolat va reprezenta România în competiţia olimpică de sailing, care va aveaa loc la Marsilia.

Jocurile Olimpice: Team România a ajuns la 80 de sportivi
România organizează, în premieră, Europenele de mountainbike
Sport 26 Aprilie 2024, 09:50

România organizează, în premieră, Europenele de mountainbike

Campionatele Europene de ciclism mountainbike se vor desfășura în complexul sportiv de la Cheile Grădiștei, în perioada 8-12...

România organizează, în premieră, Europenele de mountainbike
Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj 0-1
Sport 26 Aprilie 2024, 00:06

Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj 0-1

Golul a fost marcat de Daniel Bîrligea, în minutul 71.

Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj 0-1
Xavi continuă cu Barca
Sport 25 Aprilie 2024, 19:45

Xavi continuă cu Barca

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez: "În ianuarie, mă gândeam că ar fi mai bine să plec, dar acum văd lucrurile altfel".

Xavi continuă cu Barca
Superliga de fotbal: Sepsi - FCSB 2-2
Sport 25 Aprilie 2024, 09:42

Superliga de fotbal: Sepsi - FCSB 2-2

La Ovidiu, Farul mai face un pas mare spre consolidarea locului 2 în clasament după 3-1 cu Rapid.

Superliga de fotbal: Sepsi - FCSB 2-2
Contracronometru Olimpic la RRA
Sport 24 Aprilie 2024, 22:25

Contracronometru Olimpic la RRA

O nouă ediție a emisiunii Contracronometru dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris, cu detalii de la Ambasada Franței la...

Contracronometru Olimpic la RRA