Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Jocurile olimpice, ziua 4

Echipa de gimnastică feminină a României a luat medalia de bronz. Răzvan Martin a câştigat medalia de bronz la haltere. Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria JO.

Jocurile olimpice, ziua 4
Gimnasta Cătălina Ponor. Foto: Agerpres.

Articol de Sorin Solomon, 31 Iulie 2012, 10:53

Echipa feminină de gimnastică a României, în componenţa Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru, a cucerit marţi medaliile de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, cu un punctaj total de 176,414 în finala pe echipe.

Aurul a revenit echipei Statelor Unite (Jordyn Wieber, Gabrielle Douglas, Kyla Ross, Alexandra Raisman, McKayla Maroney), cu 183,596 puncte.

Reprezentativa Rusiei (Ksenia Afanaseva, Anastasia Grişina, Viktoria Komova, Alia Mustafina, Maria Paseka) a trebui să se mulţumească cu medalia de argint după ce a strâns 178,530 de puncte, chiar dacă Anastasia Grişina şi Ksenia Afanaseva au ratat ultimele execuţii la sol.

Bronz la haltere, după 16 ani

Sportivul Răzvan Martin a câştigat, marţi, medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, a cincea pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Răzvan Martin, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să ridice 152 kilograme la smuls, din cele trei încercări, având a doua performanţă, după liderul Qingfeng Lin (China).

La aruncat, Martin a ridicat 177 şi 180 de kilograme, încercând ultima dată la 182 de kilograme, chiar dacă nu mai putea să-l depăşească pe chinez, care avea deja 7 kilograme în plus la total.

Halterofilul clujean a ratat ultima încercare, iar cu un total de 332 de kilograme a obţinut medalia olimpică de argint.

Aurul olimpic a fost revendicat de Qingfeng Lin (China), cu 344 kilograme, iar medalia de argint indonezianului Triyatno Triyatno, cu 333 kilograme.

România revine pe podiumul olimpic la haltere masculin după 16 ani.

România-SUA, scor 8-10, în grupa B, la Jocurile Olimpice

Naţionala de polo a României a fost învinsă, marţi, de vicecampioana olimpică SUA, scor 8-10, (3-3, 2-1, 0-3, 3-3), în cea de-a doua partidă din grupa B, la Jocurile Olimpice de la Londra.

În meciul de debut din grupa B, România a învins Marea Britanie, scor 13-4.

În continuare, România va juca cu campioana olimpică Ungaria (2 august), cu vicecampioana europeană Muntenegru (4 august) şi cu câştigătoarea Ligii Mondiale Serbia (6 august).

Competiţia olimpică de polo se desfăşoară între 29 iulie şi 12 august.

Radu Daraban, eliminat în turul doi al competiţiei de floretă

Floretistul a pierdut în faţa italianului Valerio Aspromonte cu scorul de 15-11, locul doi mondial, după ce românul a condus cu 5-0 în debutul meciului.

Floretistul Radu Daraban a trecut în turul doi după ce l-a învins Nicholas Edward Choi (Hong Kong)cu scorul de 15-8.

Pe lacul de la Eton Dorney, echipajul de canotaj 8 plus 1 feminin s-a calificat în finală după ce a terminat pe locul doi seria din recalificări, după Olanda.

Sportivele Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi Teodora Gidoiu au luat startul pe culoarul 4, alături de Germania, Marea Britanie, Australia şi Olanda.

Echipajul României a avut timpul de 6:16.16.

Înotătorul Norbert Trandafir a ratat calificarea în semifinalelel probei de 100 m liber, deşi a câştigat seria în care a participat cu timpul de 49,02, insuficient pentru a fi între primii 16 înotători.

Echipa feminină de gimnastică a României va disputa de la ora 18.30 finala în care s-a calificat de pe locul 4, cu 176.264 puncte.

Cele opt echipe calificate în finală sunt: SUA 181.863 puncte, Rusia 180.429, China 176.637, România 176.264, Marea Britanie 170.656, Japonia 170.196, Italia 168.397, Canada 167.696.

Adrian Crişan, eliminat

Jucătorul de tenis de masă Adrian Crişan, cap de serie numărul 15, a fost eliminat, luni, în sferturile de finală ale probei de simplu masculin de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Crişan a fost învins în sferturi de taiwanezul Chih-Yuan Chuang, cap de serie numărul cinci, scor 4-0 (11-3, 11-4, 11-4, 11-5).

Adrian Crişan l-a învins, în turul patru al turneului de tenis de masă, cu scorul de 4-1 (11-9, 8-11, 15-13, 12-10, 11-6), pe germanul Timo Boll, al patrulea favorit al competiţiei.

România a început ziua a cincea de pe poziţia 11 în clasamentul general pe medalii, după ce în ziua a patra s-a aflat, provizoriu, pe locul 9, cu o medalie de aur şi două de argint.

România a câştigat luni primul titlu olimpic la Jocurile Olimpice de la Londra prin Alin George Moldoveanu care a câştigat medalia de aur la proba de puşcă cu aer comprimat - 10 metri.

Sportivul român, care în calificări a egalat recordul olimpic, cu 599 de puncte, a acumulat un punctaj final de 702.1 puncte, reuşind să câştige prima medalie de aur pentru România la această ediţie a JO.

Pentru România este a doua medalie la total, după argintul obţinut de Alina Dumitru la judo care a pierdut finala cu japoneza Kaori Matsumoto la 57kg în proba de judo.

Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice

Înotîtorul Michael Phelps a depăşit recordul de 18 medalii deţinut de sovietica Larisa Latânina, după ce a obţinut aurul cu ştafeta SUA în proba de 4x200 metri liber, informează AFP.

Americanul de 27 de ani, care şi-a adjudecat al 15-lea titlu olimpic, primul la Londra, reuşise să obţină a 18-a medalie din carieră cu o oră înainte, când a câştigat argintul la 200 metri fluture.

În total, el are în palmares 15 medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Ştafeta SUA a fost urmată de cea a Franţei şi de reprezentanţii Chinei.

Michael Phelps mai poate să câştige la Londra alte trei medalii, el urmând să evolueze la 200 metri mixt, la 100 metri fluture şi la ştafeta de 4x100 m mixt.

Voalul islamic, la întrecerile de judo

Judoka Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shahrkhani, una dintre cele două femei saudite aflate în premieră la Jocurile Olimpice, va putea participa cu voalul islamic pe cap la întrecerea de la Londra, a anunţat, marţi, Comitetul Olimpic Internaţional, citat de AFP.

"Putem confirma că Federaţia Internaţională de Judo şi Comitetul Olimpic Saudit, sub auspiciile CIO, au ajuns la un acord pentru ca sportiva să poată participa la întrecerile olimpice. Federaţia Internaţională de Judo îi va permite sportivei să lupte cu voalul islamic pe cap. Este o soluţie acceptată de toate părţile", se arată în comunicatul CIO.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, declarase cu o zi înaintea începerii Jocurilor Olimpice că sportiva saudită nu va putea lupta dacă nu acceptă să-şi dea jos voalul islamic.

În vârstă de 16 ani, judoka saudită urmează să o întâlnească, vineri, în primul tur la categoria plus 78 kilograme pe portoricana Melissa Mojica, locul 13 în clasamentul mondial.

SUPERLIGA, etapa a 6-a: FCSB poate câștiga matematic titlul de campioană
Sport 23 Aprilie 2024, 09:06

SUPERLIGA, etapa a 6-a: FCSB poate câștiga matematic titlul de campioană

Dacă Univ Craiova nu o învinge pe CFR Cluj acasă, iar FCSB o bate în Covasna pe SEPSI, titlul este jucat.

SUPERLIGA, etapa a 6-a: FCSB poate câștiga matematic titlul de campioană
A început turneul de tenis WTA 1.000 de la Madrid
Sport 22 Aprilie 2024, 20:52

A început turneul de tenis WTA 1.000 de la Madrid

Victorie pentru Jaqueline Cristian în calificările turneului de tenis de la Madrid, în încercarea de a se alătura celorlalte...

A început turneul de tenis WTA 1.000 de la Madrid
Surprizele României pentru Europenele de canotaj
Sport 22 Aprilie 2024, 18:29

Surprizele României pentru Europenele de canotaj

Federația Română de canotaj a prezentat componența echipajelor care vor lua parte la Campionatele Europene din Ungaria, din...

Surprizele României pentru Europenele de canotaj
Marton Fucsovics, campion la Țiriac Open 2024 
Sport 22 Aprilie 2024, 10:15

Marton Fucsovics, campion la Țiriac Open 2024 

Jucătorul maghiar Marton Fucsovics l-a învins în finala turneului ATP 250 de la București pe favoritul 5, argentinianul...

Marton Fucsovics, campion la Țiriac Open 2024 
Ede Molnar, victorie în prima etapă a Cupei Mondiale MTB
Sport 21 Aprilie 2024, 19:54

Ede Molnar, victorie în prima etapă a Cupei Mondiale MTB

Prima etapă a Cupei Mondiale de mountain bike eliminator (XCE), desfăşurată la Paris, a fost câștigată de românul Ede Molnar.

Ede Molnar, victorie în prima etapă a Cupei Mondiale MTB
Dinamo a devenit campioană la handbal masculin
Sport 21 Aprilie 2024, 19:52

Dinamo a devenit campioană la handbal masculin

CSM Constanţa a pierdut în Liga Națională de handbal masculin și a asigurat deja matematic, titlul celor de la CS Dinamo...

Dinamo a devenit campioană la handbal masculin
CSM București câștigă Cupa României la handbal feminin
Sport 21 Aprilie 2024, 19:25

CSM București câștigă Cupa României la handbal feminin

În turneul final de patru de la Brăila, CSM București s-a impus în finală în fața echipei gazdă, HC Dunărea Brăila.

CSM București câștigă Cupa României la handbal feminin
David Popovici a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot
Sport 21 Aprilie 2024, 09:27

David Popovici a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a reușit cele mai rapide curse ale lui din acest an la 100 şi 200 m liber.

David Popovici a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot