Ascultă Radio România Actualitaţi Live

UPDATE: Codul roșu de vreme severă în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila a expirat I FOTO, VIDEO și HARTĂ

UPDATE: Zeci de drumuri naționale si județene au fost închise. CFR Călători a suspendat mai multe trenuri. Aeroportul Mihail Kogalniceanu a fost închis până luni dimineață, la ora 08.00.

Foto: Primăria Galați.

Articol de Răzvan Stancu, 26 Noiembrie 2023, 08:33

CNAIR: Click pe HARTĂ pentru a vedea situația închiderii drumurilor în timp real.

UPDATE: Aproape 200 de oameni au rămas înzăpeziți în autoturisme pe drumurile care au fost închise din cauza viscolului și a troienelor, iar pompierii intervin pentru a-i debloca și a curăța șoselele. Zeci de mii de oameni din mai multe localități ale județului Constanța sunt în continuare fără energie electrică și apă, iar distribuitorii încearcă să remedieze avariile.

FOTO: ISU Constanța.

UPDATE: O navă a fost avariată în Portul Constanţa după ce s-a ciocnit cu un remorcher

FOTO: Căpitănia Portului Constanţa a intervenit cu remorchere pentru a salva o navă în pericol de scufundare. Sursa foto: ANR.

UPDATE: Până mâine dimineață, la ora 8:00, Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" este închis, ne-a transmis corespondentul RRA Sorin Cealera.

UPDATE: ora 16.00 - Trafic suspendat pentru autocamioane Podul Prieteniei, pe sensul de ieșire din România.

Traficul pe sensul de ieșire din România pentru autocamioane este suspendat pe Podul Prieteniei, din cauza condițiilor de iarnă în care se circulă pe drumurile din Bulgaria. Șoferilor li se recomandă să utilizeze și alte puncte de frontieră și să consulte aplicația Trafic Online, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră, transmite reporterul RRA Alexandru Lancuzov.

UPDATE: ANM a emis o avertizare cod roşu de viscol pentru zona montană a judeţelor Braşov, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Sibiu, unde viteza vântului va ajunge la 160 km/h.

Până la ora 17:00, ANM anunţă că, îndeosebi la peste 2000 m altitudine, vor fi rafale ale vântului de 140...160 km/h, viscol puternic, vizibilitate zero Zonele vizate sunt: Judeţul Braşov - zona de munte de peste 1800 m; judeţul Argeş - zona de munte de peste 1800 m; judeţul Vâlcea - zona de munte de peste 1800 m; judeţul Prahova - zona de munte de peste 1800 m; judeţul Dâmboviţa - zona de munte de peste 1800 m; judeţul Sibiu - zona de munte de peste 1800 m.

UPDATE: Cursurile școlare, suspendate în Brăila, Tulcea, Galați, Constanța și Călărași

UPDATE: Trei trenuri InterRegio Galați-București Nord și retur au fost anulate, întrucât circulația între stațiile Galați și Filești este întreruptă din cauza firului de contact rupt și a copacilor căzuți, informează CFR.

UPDATE: Traficul navelor maritime pe Canalul Sulina a fost suspendat

UPDATE: Municipiul Constanța rămâne fără apă potabilă

UPDATE: Judeţul Ialomiţa, afectat de ninsori abundente și vânt puternic

FOTO: ISU Ialomița.

UPDATE: Viscolul din ultimele ore a închis peste 40 de drumuri naționale în nouă județe

UPDATE: În județul Tulcea, 53 de localități nu au parțial sau integral energie electrică, iar printre acestea se afla, timp de mai mult de o oră, și municipiul Tulcea.

UPDATE: Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, face apel la populație să respecte indicațiile autorităților locale și ale forțelor de ordine publică pentru a se putea desfășura acțiunile de deszăpezire a drumurilor din zonele afectate de ninsori și viscol. Apelul vine în condițiile în care viscolul din ultimele ore a închis peste 40 de drumuri naționale în nouă județe.

Cătălin Predoiu: Rog pe cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore să rămână acolo unde sunt, dacă se află într-o regiune, într-un județ în care există coduri instalate și interdicţii aplicate, în special de circulație. Orice deplasare în astfel de condiţii poate îngreuna intervenția autorităților și atunci rugămintea este să aștepte până se deblochează drumurile închise, până se finalizează măsurile care sunt puse în aplicare și până când se pot deplasa în siguranță.

UPDATE: În cadrul ședinței CJSU, convocata astazi, s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați.

Orele vor fi recuperate în funcție de cum va stabili Inspectoratul Școlar Județean Galați, transmite Prefectura Galati. (Corespondentul RRA, Maria Măndiță)

UPDATE: Din cauza condițiilor meteo, Trenul 1574, Galați- București, cu plecare la ora 14,30, a fost anulat, transmite Prefectura Galati. Sursa citata mai precizeaza ca au fost semnalate două cazuri medicale, in comunele Bălăşeşti si Smulți, fiind vorba despre un adult, care a suferit o fractura si, respectiv, un copil, cu simptomatologie varsaturi. Pentru transpirtul acestora la spital au fost direcționate două șenilate.

Până la această oră, au fost inregistrate aproximativ 100 de apeluri la 112 care semnalau copaci sau crengi căzute pe carosabil sau pe mașini. Situația este în dinamică, mai transmite sursa citata.

(Corespondentul RRA, Maria Măndiță)

UPDATE: Județul Constanța: Sunt închise pentru circulația rutieră autostrăzile, toate drumurile naționale și toate drumurile județene. Au fost anulate 24 de trenuri care urmau să facă legătura cu alte județe. 59 de localități au rămas fără curent electric, iar 26 de localități nu sunt alimentate cu apă. De asemenea, situația în teren este complicată pentru cei care au fost surprinși de viscol. Peste 200 de persoane sunt blocate sau înzăpezite pe drumurile din județ. (Corespondentul RRA, Sorin Cealera)

UPDATE: Meteorologii au prelungit codul roșu de viscol pentru județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila până duminică seară, la ora 16:00.

UPDATE ora 11.00 - Conform IPJ Vrancea ”începând cu ora 10.35 traficul rutier pe DN 2L, între km. 0 - 8, (Tișița - Panciu) a fost închis. Polițiștii aflați în filtrul rutier instituit în localitatea Nănești informează conducătorii auto care circulă pe DN 23 despre faptul că traficul rutier a fost închis în județul Galați (DJ204N)”. Conform Consiliului Județean Vrancea, la această oră nu sunt drumuri județene închise circulației. (Corespondentul RRA, Gabriel Sava)

UPDATE: Viscol puternic și ninsoare abundentă: În județul Brăila au fost închise mai multe drumuri inclusiv podul suspendat peste Dunăre

UPDATE ora 10.40 - Probleme pe calea ferată din cauza ninsorilor

RADOR RADIO ROMÂNIA - Sunt probleme mari și pe calea ferată. Un tren InterRegio de la Constanța care trebuia să ajungă în Gara de Nord din capitală, acum două ore, este anunțat acum cu o întârziere de aproape trei ore şi jumătate. Nu a ajuns nici trenul InterRegio de la Galați, care trebuia să sosească acum o oră. El are, de asemenea, 200 de minute întârziere.

UPDATE ora 10.15: Efectele ninsorii în Buzău: drum naţional închis, circulaţie îngreunată pe drumurile judeţene

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - În județul Buzău, drumarii acționează încă de azi-noapte cu zeci de utilaje pe șoselele acoperite de zăpadă. Mai multe informații ne aduce în direct corespondentul RRA Cristina Moise. Bună dimineața!

Reporter: Bună dimineața! /..../ este viscolul care scade drastic până la câțiva metri vizibilitatea. Deoarece traficul rutier este închis pe Drumul Național 2 - E 85, dar pe tronsonul Buzău - Râmnicu Sărat, deja în orașul Buzău se formează o coloană imensă de mașini, care încet-încet merge spre zona centrală a acestuia. La urcarea pe Podul Mărăcineni, situat la marginea municipiului Buzău, spre Râmnicu Sărat - Focșani, şoferii sunt legitimaţi și sunt lăsați să plece doar cei care au domiciliul în localitățile situate pe Drumul Județean 203K Mărăcineni - Lopătari, unde vremea nu este atât de feroce. Ninge viscolit și pe DN 10 Buzău - Braşov /.../, însă fără a fi blocat traficul rutier.

UPDATE: Ora 10.00 - Este cod roșu de viscol și ninsoare abundentă în Dobrogea și în mai multe județe din sud-estul țării. Meteorologii spun că rafalele vântului depășesc frecvent 100km/h, ninge abundent, iar vizibilitatea este redusă spre zero. În continuare, jumătatea estică a țării și aproape tot sud-vestul teritoriului sunt sub atenționări de vreme severă, cel puțin până diseară, la ora 18:00. Din cauza vremii nefavorabile, zeci de drumuri naționale sunt închise circulației rutiere.

În funcție de cum vor evolua condițiile meteo ar putea fi închise însă și alte tronsoane, după cum transmite Dalia State de la Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Dalia State: În prezent sunt 32 de drumuri naționale închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile: șase în județul Brăila, patru în județul Buzău, patru în județul Călărași, șase în Constanța, unul în județul Galați, patru în Ialomița, precum și șapte în județul Tulcea. Autostrada A2 București-Constanța, între kilometri 35 și 144, mai exact între localitățile Fundulea și Fetești, ninge viscolit, este multă zăpadă depusă pe carosabil și este necesară intervenția utilajelor de deszăpezire. Totodată sunt și două drumuri naționale cu trafic restricționat pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone, unul în județul Brașov și unul în județul Călărași.

UPDATE: 55 de localități din județul Constanța nu sunt alimentate cu energie electrică

În județul Constanța 55 de localități nu sunt alimentate cu energie electrică. Echipele distribuitorului de energie lucrează pentru remedierea situației. Din cauza fluctuațiilor și a căderilor de tensiune, nu se poate furniza apă în 11 localități din județ. Din cauza vântului, mai mulți copaci s-au prăbușit pe carosabil la intrarea în stațiunea Mamaia și în alte zone din municipiul Constanța, astfel că liniile de transport în comun au fost deviate pe alte trasee. (Corespondentul RRA, Sorin Cealera)

UPDATE: Prefectura Galați anunta ca pe toată perioada Codului Roșu, circulația pe drumurile naționale din județul Galați va fi închisă. Decizia a fost luată preventiv pentru a se evita problemele din trafic. Restrictia intra in vigoare la ora 10.30 si inceteaza la ora 16.00. (Corespondentul RRA, Maria Măndiță)

VIDEO: ISU Galați.

UPDATE: ISU Vrancea a transmis că, ”la ora 09.00, la nivelul județului Vrancea, sunt nealimentare cu energie electrică 38 localității cu 13934 abonați. 12 echipe ale distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea situației. De asemenea, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani acționează pentru degajarea unei ambulanțe SAJ rămasă înzăpezită pe raza comunei Slobozia Bradului”. (Corespondentul RRA, Gabriel Sava)

UPDATE: Se închide circulația rutieră pe DN 24 D în județul Galați

Sectia Galati a Drumuri Nationale anunta ca, din cauza cantității mari de zăpadă și a viscolului puternic, s-a decis, începând cu ora 9.00, închiderea circulației rutiere pe DN 24 D, sectorul cuprins între intersecția cu DN 26 - limita cu județul Vaslui, transmite corespondentul RRA, Maria Măndiță.

VIDEO: Primăria Galați.

UPDATE: Se circulă în condiții de iarnă în județul Constanța. Drumuri închise. Vântul bate cu peste 100 km/h

---Știrea inițială---

Meteorologii au instituit cea mai severă avertizare - codul roșu de viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 100km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită, vizibilitate redusă spre zero în județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Buzău și Călărași.

În trei dintre aceste județe, Buzău, Brăila și Constanța, toate drumurile naționale au fost închise.

În celelalte, marea majoritate a arterelor rutiere se află în aceeași situație. A fost închis, cel puțin până la ora 14:00, și podul peste Dunăre de la Brăila.

Se circulă încă pe autostrada A2 București-Constanța și pe Autostrada 4 Vidiu-Agigea, dar traficul se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită, cu zăpadă depusă pe carosabil. În județul Ialomița a avut loc un accident de autocar în această dimineață; are informații corespondentul RRA Clementina Tudor.

Reporter: Accidentul rutier s-a produs pe Drumul Național 21, care leagă Brăila-Slobozia, în apropiere de localitatea Iazu.

Din cauze încă necunoscute, autocarul s-a răsturnat în afara părții carosabile în jurul orei 6:00, iar la fața locului au ajuns 10 echipaje de intervenție din Ialomița și București-Ilfov, printre care două autospeciale pentru victime multiple. În mijlocul de transport persoane se aflau 38 de pasageri și doi șoferi.

Dintre toți pasagerii, o singură persoană a fost rănită ușor și a necesitat transportul la spital. Toți ceilalți au fost îndrumați spre școala din satul Iazu pentru a se adăposti. În zonă ninge viscolit, iar deplasările pe căile rutiere se fac anevoios, în condiții de iarnă severă.

FOTO: Autocar răsturnat pe DN 21. Sursa: ISU Ialomița.

Realizator: Peste 7.400 de consumatori din opt localități din județul Galați nu au curent electric la această oră, din cauza viscolului care a avariat mai multe linii de înaltă tensiune, iar în Constanța mai multe sate și comune au rămas fără apă. Vântul puternic a doborât copaci în zonele afectate.

În municipiul Brăila, un arbore a căzut peste mașinile parcate, transmit corespondenții Radio România Actualități.

(rs)

Incendiu la un atelier auto din Mogoşoaia
România 02 Mai 2024, 23:25

Incendiu la un atelier auto din Mogoşoaia

Focul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.

Incendiu la un atelier auto din Mogoşoaia
Tentativele de fraudă online cresc în perioada sărbătorilor
România 02 Mai 2024, 20:40

Tentativele de fraudă online cresc în perioada sărbătorilor

Fiţi atenţi la ofertele care par prea bune ca să fie adevărate. Nu introduceţi niciodată datele personale sau financiare pe...

Tentativele de fraudă online cresc în perioada sărbătorilor
La Mamaia, polițiștii au depistat 11 persoane care aveau asupra lor droguri
România 02 Mai 2024, 20:28

La Mamaia, polițiștii au depistat 11 persoane care aveau asupra lor droguri

Poliţiştii au depistat 11 persoane care aveau asupra lor droguri şi le-au interzis participarea la Festivalul de muzică...

La Mamaia, polițiștii au depistat 11 persoane care aveau asupra lor droguri
Microîntreprinderile care au mai puţin de 10 angajaţi pot obţine ajutoare de până la 300.000 de euro
România 02 Mai 2024, 20:03

Microîntreprinderile care au mai puţin de 10 angajaţi pot obţine ajutoare de până la 300.000 de euro

Domeniile vizate sunt variate: de la săli de fitness, service-uri şi spălătorii auto până la IT, cabinete medicale şi brutării.

Microîntreprinderile care au mai puţin de 10 angajaţi pot obţine ajutoare de până la 300.000 de euro
Noi evacuări în Slănic Prahova, în zona afectată de surparea unei străzi
România 02 Mai 2024, 17:41

Noi evacuări în Slănic Prahova, în zona afectată de surparea unei străzi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dispus astăzi extinderea perimetrului de siguranţă în jurul...

Noi evacuări în Slănic Prahova, în zona afectată de surparea unei străzi
Un tânăr de 24 de ani a fost victima unei agresiuni în Vama Veche
România 02 Mai 2024, 17:23

Un tânăr de 24 de ani a fost victima unei agresiuni în Vama Veche

Un tânăr de 24 de ani a fost transportat cu traumatism cranio-cerebral la Spitalul din Mangalia, după ce a fost victima...

Un tânăr de 24 de ani a fost victima unei agresiuni în Vama Veche
Patrule de jandarmi, „inclusiv pe traseele montane”
România 02 Mai 2024, 13:46

Patrule de jandarmi, „inclusiv pe traseele montane”

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paște.

Patrule de jandarmi, „inclusiv pe traseele montane”
În 23 de localităţi din ţară nu s-a returnat în luna martie niciun ambalaj reciclabil
România 02 Mai 2024, 10:32

În 23 de localităţi din ţară nu s-a returnat în luna martie niciun ambalaj reciclabil

Raport al companiei Returo privind numărul de ambalaje reciclate.

În 23 de localităţi din ţară nu s-a returnat în luna martie niciun ambalaj reciclabil