Un sfert dintre copiii care trăiesc în mediul rural se culcă seara flămânzi din cauza sărăciei
Un sfert dintre copiii care trăiesc în mediul rural se culcă seara flămânzi din cauza sărăciei, iar 93% dintre ei au fost victimele bullying-ului la şcoală.
Articol de Radio România Actualităţi, 20 Noiembrie 2024, 20:58
Un sfert dintre copiii care trăiesc în mediul rural se culcă seara flămânzi din cauza sărăciei, iar 93% dintre ei au fost victimele bullying-ului la şcoală - potrivit unui raport World Vision România lansat, miercuri, la Palatul Parlamentului. Datele mai arată că jumătate dintre părinţii de la ţară sunt nemulţumiţi de progresul la şcoală al copilului, iar o cincime dintre cei chestionaţi consideră că uneori este nevoie să îi bată pe cei mici pentru a-i educa mai bine. Reprezentanţii organizaţiei au subliniat că este în creştere procentul copiilor care abandonează şcoala.
Felicia Mocanu transmite: ”Patru din zece copii de gimnaziu nu doresc să meargă la liceu, ci să se angajeze şi să lucreze în familie sau să urmeze un curs de calificare.
Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România: ”Dacă ar fi să ne uităm la cât de mult ne place şcoala, ceea ce vedem este că anul acesta a crescut procentul, peste jumătate dintre copiii noştri şi părinţii acestor copii ne declară că ai lor copiii nu mai vor să meargă la şcoală pentru că şcoala le displace. Şi dacă îi întrebăm de ce, este pentru că nu reuşeşte să răspundă nevoilor lor şi că ei simt că progresul educaţional nu este unul pe măsura investiţiilor pe care părinţii le fac.
82% dintre copiii noştri sunt mulţumiţi de viaţa pe care o au, sunt fericiţi, acesta este un proces în creştere, dar dacă ne uităm la ce îi face să fie fericiţi, vedem că aşteptările lor sunt foarte mici, în sensul în care am fi fericiţi şi suntem fericiţi pentru că avem suficientă mâncare.”
93% dintre copiii din mediul rural au suferit pe parcursul anului şcolar anterior cel puţin o situaţie de bullying în mediul şcolar, arată datele studiului.
-: Există foarte des evenimente de marginalizare, în care noi, copiii, ajungem să ne îndepărtăm de cercurile sociale, de prieteni. Există cazuri în care s-au retras de la şcoală pe motive de boli. Nu mai simţim că facem parte din comunitatea respectivă.”/editor Florin Lepadatu/