Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Traficul rutier, în condiţii de iarnă grea

UPDATE: Drumuri Naţionale blocate în judeţele Buzău, Vrancea, Tulcea şi Galaţi.

Traficul rutier, în condiţii de iarnă grea
Foto: Mediafax.

Articol de Ionuţ Dragu, 18 Decembrie 2009, 08:56

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că începând cu ora 7:00, autostrada A2 Bucureşti – Cernavodă s-a redeschis pe segmentul Drajna – Feteşti, pentru autovehiculelor cu masa totală maxima autorizată mai mică de 7,5 tone. Cu aceeaşi restricţie se circulă pe tronsonul Bucureşti – Drajna.

Mai sunt semnalate câteva drumuri naţionale blocate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

· în judeţul Buzău – DN 2C Pogoanele – Costeşti – Padina; DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 2B Buzău – Brăila;

· în judeţul Vrancea – DN 23A Tătăranu – Gologanu şi DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, DN 2N Caiata – Mărtineşti;

· în judeţul Tulcea – DN 22D (în zona localităţii Măcin), DN 22E I.C. Brătianu – Garvăn ;

· în judeţul Galaţi DN 24 D Galaţi – Bârlad; pe DN25 Galaţi – Tecuci şi DN26 Galaţi – Murgeni, restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maxima autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe drumurile din România se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă. Pe DN 2, care face legătura între Bucureşti şi Moldova, circulaţia este permisă acum pentru toate categoriile de autovehicule.


În schimb, sunt închise în continuare mai multe drumuri în sudul şi sud-estul ţării: DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, precum şi câteva drumuri în judeţul Galaţi şi în judeţul Vrancea.

Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi informează că în această seară Drumul Naţional 25 Galaţi-Tecuci a fost închis, din cauza căderilor masive de zăpadă.

A fost reluat traficul şi pe A2, pe tronsonul Bucureşti - Drajna, fără însă a fi permisă circulaţia maşinilor mai grele de 7,5 tone.


Cât priveşte circulaţia trenurilor, Ministerul Transporturilor anunţă că nu sunt linii închise. Sunt anulate 21 de trenuri din cauza timpului nefavorabil, trenuri care circulă în jumătatea sudică a ţării.

În judeţul Călăraşi, din cauza vremii 8 localităţi sunt lipsite de curent electric încă de marţi seara. În aceeaşi situaţie se află şi 3 localităţi din judeţul Constanţa. Şi tot în Constanţa, porturile maritime şi fluviale sunt în imposibilitatea de a fi folosite din cauza vântului puternic.


În vederea evitării înzapezirii autovehiculelor, traficul este în continuare închis pe urmatoarele drumuri nationale:

• DN 1D Albesti (AG)-Urziceni (IL);
• DN 22 Râmnicu Sarat (BZ)-Braila (BR);
• DN 24D Balabanesti (GL)-Cuca (GL);
• DN 2C, Costesti-Padina (BZ)- (BZ);
• DN 2N, Martinesti – Jitia ;

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte indicaţiile personalului CNADNR cât şi al Poliţiei, prezente pe aceste drumuri naţionale.

Codul galben meteorologic a afectat serios traficul rutier pe mai multe drumuri din ţară.

Drumuri blocate, porturi cu activitate suspendată, trenuri oprite şi curse aeriene întârziate - o zi de iarnă în România.

De asemenea vremea rea îngreunează în continuare traficul pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Temperaturile extrem de scăzute au ţinut la sol câteva curse, printre care s-au numărat cele spre Bacău, cele spre Timişoara şi cele spre Bucureşti.

Aeroportul Iaşi se confruntă de câteva zile cu această problema, zborurile având întârzieri zilnic. Pista nu poate fi curăţată din cauza temperaturilor scăzute şi a ninsorii care continuă să cadă chiar şi la această oră.

Redactorul România Actualităţi Gabriela Tătărău spune că deşi conducerile Direcţiilor de drumuri susţin că există dotările necesare şi se intervine imediat în toate zonele, în care zăpada acoperă carosabilul, pe toate drumurile din ţară se circulă cu mare dificultate, iar unele tronsoane sunt chiar închise.

Peste 20 de trenuri, cele mai multe pe relaţia Bucureşt-Constanţa, au fost anulate din cauza zăpezilor, iar cele care circulă au întârzieri foarte mari.

Redactorul România Actualităţi, Cristina Moise transmite că DN 2B Buzău-Brăila, DN 2C Buzău-Slobozia şi DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila rămân în continuare închise traficului rutier.

De asemenea, în judeţul Buzău sunt blocate circulaţiei autovehiculelor 17 drumuri judeţene, care tranzitează zonele de câmpie şi de deal ale judeţului Buzău.

DN2 85 Urziceni-Buzău - Focşani a fost redeschis traficului rutier sub supravegherea poliţiştilor, după ce în timpul dimineţii această rută a fost închisă circulaţiei pentru deszăpezire.

Pe restul drumurilor naţionale din zona Buzăului se circulă în condiţii de iarnă, nefiind admise în carosabil autovehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone.

Traficul a fost reluat de curând şi este permis doar accesul maşinilor sub 3,5tone. De ieri, ninsorile şi viscolul s-au îndreptat spre sud-estul ţării, afectând şi judeţul Constanţa.

Corespondentul România Actualităţi la Constanţa, Mona Constantinescu ne-a transmis că se circulă cu dificultate în zona Băneasa, între Mangalia şi Negru Vodă, în zonele Topraisar şi Tariverde, dar şi pe drumurile naţionale Constanţa-Hârşova, Constanţa-Mangalia, Constanţa-Tulcea şi Constanţa-Cernavodă.

Pe toate aceste tronsoane de drum se acţionează cu utilaje, care încearcă să le menţină deschise, deoarece stratul de zăpadă atinge pe alocuri 20 de cm.

Viscolul a perturbat şi activitatea din porturi. Autorităţile au decis suspendarea manevrelor de încărcare-descărcare în portul maritim Midia, dar şi în portul fluvial Constanţa Sud-Agigea, iar traficul pe Canalul Dunărea-Marea Neagră a fost restricţionat.

La Galaţi este o situaţie inedită. Unul dintre cetăţenii, care a stat blocat în maşină sub nămeţi mai mult de 24 de ore, a decis să dea în judecată prefectul judeţului.

Femeia spune că "trebuie trase la răspundere autorităţile care nu au făcut nimic pentru a remedia această situaţie. Vremea nu era atât de rea, stratul de zăpadă avea doar 30 de cm. Autorităţile nu au prevenit în niciun fel pe cei care participau la trafic de faptul că erau închise drumurile. De asemenea, nu s-au interesat în niciun fel de starea celor rămaşi blocaţi în acel ambuteiaj din dreptul localităţii Piscu".

Circulaţia blocată s-a înregistrat în judeţul Galaţi pe relaţia Tecuci-Furceni, pe DJ 252.

Tot în judeţul Galaţi, la prima oră de dimineaţă s-au înregistrat probleme şi pe drumurile judeţene 240 A, 241 A, 251 G şi 251 L.

La ora 7,00, în judeţul Teleorman, se circula cu greutate pe DN 5 C, Giurgiu -Zimnicea, Drumul Judeţean 504, Alexandria - Orbeasca spre Piteşti, DJ 503, Dragăneşti Vlasca - Videle.

De asemenea, şi în judeţul Vaslui traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DJ 244 Epureni-Horga şi pe DJ 244 A.

În judeţul Vrancea traficul pe DJ 202 F Bălăşeşti-Mihălceni, a înregistrat dificultăţi.

Pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Sibiu au fost folosite, în ultimele zile, peste 600 de tone de sare şi 25 de tone de clorură de magneziu, a anunţat biroul de presă al Primăriei Sibiu.

În numai 4 zile s-au utilizat mai mult de două treimi din întreaga cantitate de sare folosită iarna trecută, susţin reprezentanţii primăriei care explică acest lucru prin căderile masive de zăpadă care nu s-au mai înregistrat la asemenea valori de la sfârşitul anilor 90.

În municipiul Sibiu zăpada a ajuns să măsoare, astăzi, 30 de cm.

Marţi, în prima zi de ninsori, firma care se ocupă de deszăpezirea oraşului a fost amendată de Poliţia Rutieră cu 6000 de lei, pentru că nu a asigurat viabilitatea principalelor artere ale Sibiului.

În aceste condiţii, Poliţia Rutieră transmite participanţilor la trafic ca înainte de a pleca în călătorie, să se informeze la numărul de telefon 021.9360, dacă sectorul de drum pe care urmează să se deplaseze este blocat sau se circulă îngreunat din cauza zăpezii.

Şi în Bucureşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Mai multe informaţii găsiţi AICI.

Craterul de la Slănic „nu a mai avansat”
România 27 Aprilie 2024, 13:29

Craterul de la Slănic „nu a mai avansat”

Specialişti ai Institutului Geologic şi Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului se află la...

Craterul de la Slănic „nu a mai avansat”
În primul trimestru din 2024, preţul mediu al locuințelor „s-a majorat cu peste 7%”
România 27 Aprilie 2024, 11:09

În primul trimestru din 2024, preţul mediu al locuințelor „s-a majorat cu peste 7%”

Cel mai scump oraş, din acest punct de vedere, rămâne Cluj-Napoca, cu un preţ mediu de peste 2.600 de euro pe metru pătrat.

În primul trimestru din 2024, preţul mediu al locuințelor „s-a majorat cu peste 7%”
Ambasador Dependent de Antidrog, o nouă etapă în campania susținută de RRA
România 27 Aprilie 2024, 10:50

Ambasador Dependent de Antidrog, o nouă etapă în campania susținută de RRA

900 de adolescenți din România și Republica Moldova încep un stagiu de pregătire cu expertul antidrog Cătălin Țone.

Ambasador Dependent de Antidrog, o nouă etapă în campania susținută de RRA
Tribunalul București a dispus începerea procesului în dosarul fraților Tate
România 26 Aprilie 2024, 22:45

Tribunalul București a dispus începerea procesului în dosarul fraților Tate

Judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului și a respins mai multe cereri și excepții formulate...

Tribunalul București a dispus începerea procesului în dosarul fraților Tate
Ziua Veteranilor de Război marcată prin manifestări organizate în ţară şi în străinătate
România 26 Aprilie 2024, 19:15

Ziua Veteranilor de Război marcată prin manifestări organizate în ţară şi în străinătate

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată luni printr-o serie de manifestări organizate în ţară şi în străinătate - anunţă...

Ziua Veteranilor de Război marcată prin manifestări organizate în ţară şi în străinătate
”Sunt bani pentru toate, este un mecanism foarte clar, an de an se întâmplă acest lucru”
România 26 Aprilie 2024, 19:00

”Sunt bani pentru toate, este un mecanism foarte clar, an de an se întâmplă acest lucru”

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că Executivul are bani pentru plata pensiilor şi a salariilor.

”Sunt bani pentru toate, este un mecanism foarte clar, an de an se întâmplă acest lucru”
Peste 5.000 de tineri din ţară sunt așteptați la festivalul de muzică din Costineşti
România 26 Aprilie 2024, 18:54

Peste 5.000 de tineri din ţară sunt așteptați la festivalul de muzică din Costineşti

Peste 5.000 de tineri din ţară şi-au cumpărat bilete pentru cele patru zile ale festivalului de muzică din Costineşti care...

Peste 5.000 de tineri din ţară sunt așteptați la festivalul de muzică din Costineşti
Caravana de informare şi prevenire a consumului de substanţe interzise a ajuns în judeţul Hunedoara
România 26 Aprilie 2024, 18:47

Caravana de informare şi prevenire a consumului de substanţe interzise a ajuns în judeţul Hunedoara

Caravana de informare şi prevenire a consumului de substanţe interzise, cofinanţată prin programul Erasmus al Comisiei...

Caravana de informare şi prevenire a consumului de substanţe interzise a ajuns în judeţul Hunedoara