Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Miniştrii Cabinetului Dăncilă, audiați în comisii (Live Updates)

S-au încheiat audierile miniştrilor din Cabinetul Dăncilă în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Articol de Radiojurnal, 29 Ianuarie 2018, 08:39

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Justiţiei, Tudorel Toader, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 43 de voturi "pentru", 16 - "împotrivă" şi 4 abţineri.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Lia Olguţa Vasilescu a fost validată cu 30 voturi pentru, 15 împotrivă şi două abţineri.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au avizat noul mandat cu 19 voturi pentru, 12 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Sănătăţii, Sorina Pintea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 19 voturi "pentru", 5 - "împotrivă" şi 3 abţineri.

În cadrul audierilor, Sorina Pintea a arătat că este nevoie de investiţii, de debirocratizare, de eficienţă, de motivarea personalului medical şi a pledat pentru necesitatea menţinerii în ţară a personalului medical. Totodată, ea crede că este nevoie de o strategie de resurse umane în domeniu. "Avem nevoie de respect pentru personalul medical. Trebuie să punem pacientul în centrul sistemului. Până la urmă, sănătatea este un pacient care trebuie tratat şi care are o patologie multiplă. (...) Cred că dorim ca împreună să facem din sănătate un pacient sănătos", a spus ministrul propus pentru Sănătate.

UPDATE: Ministrul propus pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Cu 21 de voturi pentru şi 12 împotrivă, deputata PSD Ioana Bran, ministru desemnat, a primit avizul favorabil al celor două comisii parlamentare de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Ioana Bran (31 ani) va deveni cel mai tânăr ministru din Guvernul Dăncilă dacă acesta va fi votat luni de plenul reunit al Parlamentului.

UPDATE: Ministrul propus pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 15 voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi două abţineri.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Petre Daea a fost validat cu 21 voturi pentru şi 10 împotrivă.

UPDATE: Paul Stănescu, propus vicepremier şi ministru pentru Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Paul Stănescu a primit 35 de voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Dan Cojocaru, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului.

Cojocaru a fost validat cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au avizat propunerea de mandat pentru Deneş cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE: Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Valentin Popa, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 22 de voturi ''pentru'' şi 12 ''împotrivă''.

La audierea ministrului propus Valentin Popa, parlamentarii opozitiei au taiat demonstrativ o panglica tricolora careia, cu alt prilej, ministrul propus al educatiei ii spusese "pamblica". Foto: Catalin Radu.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Transporturilor, Lucian Şova, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Lucian Şova a fost validat cu 32 de voturi pentru şi 11 voturi împotrivă.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Culturii, George Vladimir Ivaşcu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 16 voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".

Audierea ministrul propus pentru preluarea portofoliului Culturii, George Vladimir Ivaşcu. Foto: Marilena Francu.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Mediu, Graţiela Gavrilescu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au avizat noul mandat cu 18 voturi pentru, 6 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE: Viorel Ştefan, propus pentru funcţia de viceprim-ministru fără portofoliu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Decizia a fost luată cu 41 de voturi "pentru" şi 16 "împotrivă" de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, reunite cu Comisia economică, industrii şi servicii, Comisia pentru dezvoltare şi strategie economică şi Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Apărării, Mihai Fifor, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Decizia a fost luată cu 21 de voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

UPDATE: Victor Negrescu, propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 14 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

Audierea ministrului propus pentru preluarea portofoliului pentru Afaceri Externe, Teodor Melescanu, de catre membrii comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Foto: Agerpres.

Teodor Meleşcanu a vorbit despre câteva dintre priorităţile MAE şi despre poziţionarea ministerului în relaţia cu partenerii străini.

"Noi nu facem la nivelul Ministerului de Externe politică de partid, ci o politică a Guvernului, care este un guvern politic şi se bazează pe o majoritate din Parlament", a punctat el.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Energiei, Anton Anton, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Anton Anton a fost validat cu 44 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Fonduri Europene, Rovana Plumb, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au avizat cu 18 voturi pentru, 11 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Economiei, Dănuţ Andruşcă, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Dănuţ Andruşcă a fost validat cu 42 de voturi pentru, 18 împotrivă şi nicio abţinere.

Acesta a declarat, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate reunite, că obiectivul strategic în domeniul politicilor economice îl constituie implementarea unui alt model de politică industrială, "care să genereze creşterea economică inteligentă a României".

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Trif a fost validat cu 38 voturi pentru şi 13 împotrivă.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 20 de voturi "pentru" şi nouă "împotrivă".

"În perioada în care am fost ministru, am urmărit să exercit cât de bine mandatul şi să gestionez cât s-a putut de bine multitudinea de competenţe ale Ministerului de Interne", a spus Carmen Dan, la audierile din comisiile parlamentare.

Ea a adăugat că, în 2018, rămân prioritare reducerea deficitului de personal, dotarea efectivelor şi îmbunătăţirea cadrului legislativ.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului.

Audierea ministrului propus pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea. Foto: Catalin Radu.

Oprea a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE: Ana Birchall, propusă viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 16 voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi o abţinere.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Audierile miniştrilor din Cabinetul Dăncilă în comisiile de specialitate ale Parlamentului sunt în plină desfăşurare la această oră.

Toţi cei 27 de miniştri şi vicepremieri urmează să-şi prezinte proiectele şi priorităţile în faţa parlamentarilor din comisii, de la care vor primi un aviz. Alina Bordeiaşu urmăreşte subiectul şi ne oferă detalii în direct de la Parlament.

Audierile miniştrilor în comisiile de specialitate au început de aproximativ o oră. Primii miniştri audiaţi au fost Rovana Plumb, propusă pentru fonduri europene şi Dănuţ Andruşcă, la Ministerul Economiei.

Ambii au primit aviz favorabil din partea deputaţilor şi senatorilor. Rovana Plumb spunea în faţa parlamentarilor din Comisia pentru afaceri europene, unde mă aflu acum, că un obiectiv important este majorarea ratei atragerii fondurilor europene, astfel încât până în 2020 aceasta să ajungă la 72,5%, adică peste 30 de miliarde de euro.

Audierile sunt programate să dureze aproximativ 30 de minute pentru fiecare ministru, dar se pot prelungi, în condiţiile în care opoziţia susţine că este insuficient timpul alocat pentru întrebări şi răspunsuri.

Audierile vor dura până în jurul orei 14:00, după care urmează votul în plenul Parlamentului.

Ziua Veteranilor de Război marcată prin manifestări organizate în ţară şi în străinătate
România 26 Aprilie 2024, 19:15

Ziua Veteranilor de Război marcată prin manifestări organizate în ţară şi în străinătate

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată luni printr-o serie de manifestări organizate în ţară şi în străinătate - anunţă...

Ziua Veteranilor de Război marcată prin manifestări organizate în ţară şi în străinătate
”Sunt bani pentru toate, este un mecanism foarte clar, an de an se întâmplă acest lucru”
România 26 Aprilie 2024, 19:00

”Sunt bani pentru toate, este un mecanism foarte clar, an de an se întâmplă acest lucru”

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că Executivul are bani pentru plata pensiilor şi a salariilor.

”Sunt bani pentru toate, este un mecanism foarte clar, an de an se întâmplă acest lucru”
Peste 5.000 de tineri din ţară sunt așteptați la festivalul de muzică din Costineşti
România 26 Aprilie 2024, 18:54

Peste 5.000 de tineri din ţară sunt așteptați la festivalul de muzică din Costineşti

Peste 5.000 de tineri din ţară şi-au cumpărat bilete pentru cele patru zile ale festivalului de muzică din Costineşti care...

Peste 5.000 de tineri din ţară sunt așteptați la festivalul de muzică din Costineşti
Caravana de informare şi prevenire a consumului de substanţe interzise a ajuns în judeţul Hunedoara
România 26 Aprilie 2024, 18:47

Caravana de informare şi prevenire a consumului de substanţe interzise a ajuns în judeţul Hunedoara

Caravana de informare şi prevenire a consumului de substanţe interzise, cofinanţată prin programul Erasmus al Comisiei...

Caravana de informare şi prevenire a consumului de substanţe interzise a ajuns în judeţul Hunedoara
Peste 1.500 de noi absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ postliceale ale Ministerului de Interne
România 26 Aprilie 2024, 18:44

Peste 1.500 de noi absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ postliceale ale Ministerului de Interne

Peste 1.500 de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ postliceale ale Ministerului de Interne se alătură, de astăzi,...

Peste 1.500 de noi absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ postliceale ale Ministerului de Interne
Risc însemnat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac
România 26 Aprilie 2024, 17:38

Risc însemnat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac

Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri...

Risc însemnat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac
Ajutorul de restructurare a TAROM va permite salvarea companiei de la faliment
România 26 Aprilie 2024, 17:33

Ajutorul de restructurare a TAROM va permite salvarea companiei de la faliment

Ajutorul de restructurare a TAROM de 80 de milioane de euro, pe care Comisia Europeană îl va aproba în câteva zile, va...

Ajutorul de restructurare a TAROM va permite salvarea companiei de la faliment
ANSVSA a intensificat în ultima perioadă controalele specifice sărbătorilor
România 26 Aprilie 2024, 17:13

ANSVSA a intensificat în ultima perioadă controalele specifice sărbătorilor

Autorităţile sanitare ne îndeamnă să fim atenţi la ce produse cumpărăm pentru masa de Paşte, deoarece, din neatenţie, putem...

ANSVSA a intensificat în ultima perioadă controalele specifice sărbătorilor