Furtunile au făcut ravagii în capitală şi în mai multe judeţe
O persoană şi-a pierdut viaţa, două au fost rănite, zeci de copaci doborâţi de vânt au căzut peste maşini şi stâlpi de electricitate.

Articol de Radiojurnal, 18 Iulie 2025, 08:42
Au fost furtuni puternice joi seară în capitală şi în mai multe judeţe din ţară.
O persoană şi-a pierdut viaţa, două au fost rănite, zeci de copaci doborâţi de vânt au căzut peste maşini şi stâlpi de electricitate, iar mai multe bucăţi de acoperiş s-au desprins şi au ajuns pe străzi.
Traficul aerian a fost perturbat, la fel şi cel rutier.
Meteorologii au emis cod roşu, iar autorităţile au transmis mesaje Ro-Alert.
Vântul a suflat în Bucureşti cu peste 90 de kilometri pe oră, a smuls bucăţi din acoperişuri, iar una din ele a lovit o femeie în vârstă de 49 de ani din Otopeni, care şi-a pierdut viaţa.
Două persoane au fost rănite de copaci sau crengi în cădere, iar, în urma evaluării medicale de la faţa locului, au fost transportate la spital, conştiente.
O parte din acoperiş s-a desprins şi la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", unde mai multe săli de clasă au fost inundate.
Pompierii au îndepărtat peste 40 de copaci prăbuşiţi, mulţi dintre ei peste maşini, dar şi peste cinci țevi de gaze pe care le-au rupt.
15 aeronave au aşteptat în aer îmbunătăţirea condiţiilor meteo, pentru că nu puteau ateriza. Alte trei curse au fost deviate către alte aeroporturi.
Şi în judeţul Ialomiţa au fost pagube importante, peste 30 de gospodării au fost inundate, iar în municipiul Slobozia apa a acoperit parterul unui bloc de locuinţe.
În Prahova, peste 30 de mii de consumatori din 40 de localităţi au rămas fără curent electric, un panou publicitar a căzut pe autostrada A7, iar în localitatea Mizil un stâlp electric a luat foc.
Şi în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Argeş, Giurgiu şi Teleorman a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea bucăţilor de acoperişuri şi copacilor rupţi de vânt care au căzut peste maşini şi stâlpi de electricitate.
Judeţele Suceava şi Botoşani sunt până la ora 18:00 sub avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, iar în nord-estul Transilvaniei, local în Maramureş şi în nordul Moldovei este cod galben până la aceeaşi oră.
Avertizări sunt şi pe multe cursuri de apă: până la prânz este cod portocaliu pe râuri din jumătatea estică şi cod galben pe numeroase alte râuri din aproape trei sferturi de ţară.
Hidrologii notează că fenomene periculoase se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Prahova, Suceava şi Botoşani.