Un locuitor din România aruncă, în medie, o porţie de mâncare pe zi
Un studiu realizat de Asociaţia Lanţul Alimentar Scurt arată că principala sursă de risipă alimentară o reprezintă gospodăriile, urmate de HoReCa şi de comerţul cu amănuntul.

08 August 2025, 11:40
Un român aruncă, în medie, o porţie de mâncare pe zi, ceea ce înseamnă 6 mii de tone de alimente irosite zilnic la nivelul întregii ţări.
Un studiu realizat de Asociaţia Lanţul Alimentar Scurt arată că principala sursă de risipă alimentară o reprezintă gospodăriile, urmate de HoReCa şi de comerţul cu amănuntul.
Asociaţia susţine că este important ca oamenii să înţeleagă că nu cantitatea contează, ci calitatea alimentelor pe care le cumpără.
Pentru a trage un semnal de alarmă, prin intermediul iniţiativei Gospodari la Obor, reprezentanţii Lanţul Alimentar Scurt vor instala un compost lângă Piaţa Obor, vor organiza ateliere de gătit comunitar cu legume imperfecte, sesiuni de educaţie ecologică - în care vor fi implicaţi şi copiii, şi vor derula o campanie de conştientizare şi informare a populaţiei.