Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Consumul de peşte scade riscul apariţiei depresiei

Se presupune că acizii graşi Omega-3 din peşte pot modifica structura membranelor creierului, iar acestea, la rândul lor, ale neurotransmițătorilor dopamină şi serotonină.

Consumul de peşte scade riscul apariţiei depresiei
Foto: radioconstanta.ro

Articol de RADOR, 15 Septembrie 2015, 11:13

Consumul de peşte scade riscul apariţiei depresiei, indică un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă chinezi.

La bărbaţii care consumă des peşte, riscul apariţiei depresiei scade cu 20%, iar la femei - cu 16%.

Se presupune că acizii graşi Omega-3 din peşte pot modifica structura membranelor creierului, iar acestea, la rândul lor, ale neurotransmițătorilor dopamină şi serotonină.

Ultimele două sunt considerate responsabile pentru apariţia sentimentului de depresie.

Proteinele, vitaminele şi mineralele de înaltă calitate care se găsesc în peşte pot ajuta, de asemenea, la menţinerea la distanţă a bolii.

„Sute de aditivi alimentari” pe masa de Paște
Life & Style 03 Mai 2024, 13:58

„Sute de aditivi alimentari” pe masa de Paște

Vopseaua de ouă „se transferă în ou, se transferă pe mâinile noastre și, practic, o mâncăm”, susține preşedintele InfoCons...

„Sute de aditivi alimentari” pe masa de Paște
Consumul de ouă de acest Paște „este asigurat 100% din producția internă”
Life & Style 03 Mai 2024, 12:04

Consumul de ouă de acest Paște „este asigurat 100% din producția internă”

Oferta de ouă pentru sărbătorile pascale este suficientă și „la prețuri rezonabile”, susțin crescătorii de păsări.

Consumul de ouă de acest Paște „este asigurat 100% din producția internă”
Vânzările de telefoane iPhone au scăzut cu 10% în primul trimestru al anului
Life & Style 03 Mai 2024, 08:56

Vânzările de telefoane iPhone au scăzut cu 10% în primul trimestru al anului

Directorul executiv Tim Cook a promis să dezvăluie noi inovaţii de AI în viitor.

Vânzările de telefoane iPhone au scăzut cu 10% în primul trimestru al anului
Multe dintre alimentele tradiționale precum ouăle, drobul, carnea de miel și cozonacul „sunt greu digerabile”
Life & Style 02 Mai 2024, 13:40

Multe dintre alimentele tradiționale precum ouăle, drobul, carnea de miel și cozonacul „sunt greu digerabile”

Medicii atrag atenția că digestia va fi pusă la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale.

Multe dintre alimentele tradiționale precum ouăle, drobul, carnea de miel și cozonacul „sunt greu digerabile”
Explorând Parcul Natural Lunca Mureșului, copiii învață despre natură și prietenia cu animalele
Life & Style 02 Mai 2024, 08:42

Explorând Parcul Natural Lunca Mureșului, copiii învață despre natură și prietenia cu animalele

În timp ce copiii se plimbă prin pădurea umbroasă sau se opresc să se joace în aer liber, prezența unui câine prietenos le...

Explorând Parcul Natural Lunca Mureșului, copiii învață despre natură și prietenia cu animalele
„Prea târziu” pentru blocarea materialelor 'fake' în campaniile electorale din SUA și UK
Life & Style 02 Mai 2024, 08:31

„Prea târziu” pentru blocarea materialelor 'fake' în campaniile electorale din SUA și UK

Pe fondul progreselor în tehnologia inteligenței artificiale, conţinuturile fictive devin tot mai realiste.

„Prea târziu” pentru blocarea materialelor 'fake' în campaniile electorale din SUA și UK
STUDIU: Riscul de boli cardiovasculare poate fi redus cu 39% prin urcatul scărilor
Life & Style 01 Mai 2024, 11:22

STUDIU: Riscul de boli cardiovasculare poate fi redus cu 39% prin urcatul scărilor

Studiul recomandă oamenilor simpli ca, dacă au de ales între a lua liftul sau a urca scările, să nu ezite și să opteze pentru...

STUDIU: Riscul de boli cardiovasculare poate fi redus cu 39% prin urcatul scărilor
Taxă de stațiune pentru turiștii de la Băile Herculane
Life & Style 29 Aprilie 2024, 08:19

Taxă de stațiune pentru turiștii de la Băile Herculane

Taxa se pune pe sejur, nu pe fiecare zi de cazare.

Taxă de stațiune pentru turiștii de la Băile Herculane