Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Medicul Ana Roman, sfaturi pentru o viață echilibrată

Doctor Ana Roman, medic rezident în Dermatologie, Alergologie și Naturopatie în Germania, specializată în afecțiuni ale colonului, a vorbit la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină despre cele mai des întâlnite  afecțiuni și boli ale pielii.

Dr Ana Roman la emisiunea Serviciul de noapte Foto: Marius Țoghină

Articol de Maria Țoghină, 14 Martie 2023, 15:05

Sănătatea este unul dintre domeniile în care accesul oamenilor la informații este vital, putând preveni sau contribui fundamental la tratarea anumitor afecțiuni, mai ales în condițiile în care pentru unii dintre ascultători accesul la un medic specialist este destul de dificil de realizat.

Doctor Ana Roman, medic rezident în Dermatologie, Alergologie și Naturopatie în Germania, specializată în afecțiuni ale colonului, a vorbit la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină despre cele mai des întâlnite afecțiuni și boli ale pielii (dermatite, alergii, alopecia, psoriazis, etc.), dar și despre cum putem aborda tratamentul acestora cu ajutorul probioticelor și al prebioticelor.

Deși abordarea clasica a dermatologiei este aceea de a trata efectul și nu cauza bolii, medicul Ana Roman crede că multe probleme de sănătate pot fi ameliorate apelând la informațiile oferite de genetică, adoptând o alimentație corectă și un stil de viață sănătos.

Despre legătura dintre alimentație, flora intestinală și problemele de sănătate, dar și despre cât de multe informații despre sănătatea noastră putem afla din analiza microbiomului intestinal, aici: