Ascultă Radio România Actualitaţi Live

EXCLUSIV Agenția de Cybersecurity a Comisiei Europene va fi inaugurată pe 9 mai la București

Agenția de Cybersecurity a Comisiei Europene este prima agenție europeană cu sediul în România, iar decizia de amplasare la noi în țară a fost câștigată și cu sprijinul Universității Politehnice, a spus Mihnea Costoiu, în exclusivitate la  emisiunea “Serviciul de noapte”.

EXCLUSIV Agenția de Cybersecurity a Comisiei Europene va fi inaugurată pe 9 mai la București
Rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, în studioul Serviciului de noapte, alături de realizatoarea emisiunii, Luminița Voinea Foto: Marius Țoghină

Articol de Luminiţa Voinea, 17 Martie 2023, 08:48

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Agenția de Cybersecurity a Comisiei Europene va fi inaugurată în 9 mai la București, în cadrul Universității Politehnice București, a anunțat, în exclusivitate la Radio România Actualități, Mihnea Costoiu, rectorul acestei instituții de învățământ.

Este prima agenție europeană cu sediul în România, iar decizia de amplasare la noi în țară a fost câștigată și cu sprijinul Universității Politehnice, a spus Mihnea Costoiu, în exclusivitate la emisiunea “Serviciul de noapte”.

”Începând cu acest an, sediul Agenției Europene pentru Cybersecurity va fi la Politehnica din București și această inaugurare a acestui centru va fi făcută pe data de 9 mai, de Ziua Europei, la Politehnica din București. România va deveni un hub în zona de cyber, nu doar pe ceea ce facem până acum, ci și pe a avea în România hub-ul politicilor europene în zona de cybersecurity, dar și hub-ul care va genera proiecte de cybersecurity, atât de cercetare, cât și de inginerie, și servicii care vor fi oferite cetățenilor europeni din România, plecând din Politehnica din București.” Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București, la Serviciul de noapte, Radio România Actualități.

Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică are un buget de investiții de 4,5 miliarde de euro, iar Bucureștiul ar putea deveni astfel un punct de atracție pentru liderii industriei globale de cybersecurity.

Agenția ar urma să aibă un rol semnificativ în condițiile în care Uniunea Europeană pune un accent tot mai mare pe economia digitală și pe protecția companiilor și a cetățenilor în mediul online.

Video: Serviciul de noapte, ediția din 16/17 martie 2023