Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revizuirea Constituţiei, dezbătută la Bucureşti

Forumul Constituţional a organizat în Bucureşti o conferinţă pentru discutarea principalelor propuneri de revizuire a legii fundamentale.

Revizuirea Constituţiei, dezbătută la Bucureşti

Articol de Alexandra Coşlea, 08 Mai 2013, 19:18

Forumul Constituţional a organizat, miercuri, în Bucureşti cu participarea unor reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia o conferinţă pentru discutarea principalelor propuneri de revizuire a Constituţiei.

Termenul de lucru pentru Forumul Constituţional se apropie de final, din 20 mai va începe dezbaterile şi Comisia parlamentară care va da formă legislativă propunerilor de revizuire a Constituţiei.

Este tema dezbaterii de astăzi. Invitaţi în studio şi îi mulţumesc foarte mult pentru acest lucru preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Tudor Chiuariu, PNL şi vicepreşedintele Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, PDL.

"Obiectivele acestei revizuiri sunt următoarele: 1 - să avem un sistem care să favorizeze stabilitatea politică care la rândul ei să creeze condiţiile creşterii economice. 2 - să protejăm mai bine, mai eficient, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. 3 - să avem o organizare administrativ-teritorială mai capabilă în primul rând să atragă fondurile europene şi să asigure dezvoltarea comunităţilor localeşi nu în ultimul rând, să asigurăm o independenţă şi o eficienţă sporită a justiţiei, a puterii judecătoreşti", a declarat la RRA, Tudor Chiuariu.

Este o bună practică a tuturor statelor democratice ca atunci când recurg la un act de o asemenea importanţă, o revizuire, o modificare a actului fundamental, a Constituţiei, să solicite cu caracter consultativ opinia Comisiei de la Veneţia, a mai spus Tudor Chiuariu.

Audio: Propunerile de revizuire a Constituţiei au fost tema dezbaterii realizate de Alexandra Andon.