Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Relaţiile economice România - R.Moldova, "în dezvoltare"

Invitaţii ediţiei au fost directorul de cercetare la Societatea Academică din România, Răzvan Orăşanu şi directorul Institutului pentru Economia de Piaţă din Moldova, Roman Chircă.

Relaţiile economice România - R.Moldova, "în dezvoltare"
Foto: Arhivă Agerpres.

Articol de Victor Caraculacu, 07 Mai 2013, 20:22

Premierul Victor Ponta preciza, marţi, că doreşte ca în 2013 să fie inaugurată conexiunea de gaze cu Republica Moldova, arătând că domeniul energetic reprezintă o prioritate pentru guvern.

Primul ministru spune că România are acum şansa de a deveni cu adevărat importantă pe harta energetică a regiunii, adăugând că urmează trei momente extrem de importante în ceea ce priveşte domeniul energetic: finalizarea proiectului Nabucco, investiţiile în exploatările offshore şi investiţiile în transportul energiei.

Tot în 2013 - mai spune şeful guvernului - după realizarea conexiunii de gaze cu Republica Moldova ar trebui să fie îmbunătăţită şi conexiunea de energie electrică de înaltă tensiune.

Însă la ce nivel se situează în mod real relaţiile economice între cele două ţări încercăm şi noi să aflăm în cele ce uremază de la invitaţii ediţiei de astăzi: domnul Răzvan Orăşanu, director de cercetare la Societatea Academică din România, aflat în studio şi directorul Institutului pentru Economia de Piaţă din Republica Moldova, domnul Roman Chircă.

Audio: "Actualitatea în dezbatere", ediţia din 7 mai 2013.