Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Reîntregirea salariilor bugetarilor, "o dorinţă politică"

Invitaţi: senatorul Ovidiu Marian, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, PDL, Dan Radu Ruşanu, PNL, membru în Comisia de buget-finanţe din Senat şi Liviu Voinea, directorul Grupului de Economie Aplicată.

Reîntregirea salariilor bugetarilor, "o dorinţă politică"
Foto: Arhivă Agerpres

Articol de Alexandra Andon, 12 Martie 2012, 16:02

Coaliţia de guvernare a deciscă în iunie se va trece la reîntregirea salariilor bugetarilor.

Anunţul vine după ce duminică într-un interviu televizat preşedintele Traian Băsescu spunea că la 31 decembrie 2011 au fost îndeplinite condiţiile economice de revenire la salarizarea anterioară.

Cum va fi promovată din punct de vedere legislativ această măsură, care va fi procentul de creştere salarială vizat?

Senatorul Ovidiu Marian, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, spune că este "dorinţa şi intenţia noastră şi a PDL, şi a celorlalte partide din coaliţie că există dorinţa de a reîntregi acele salarii care au fost tăiate cu un an şi jumătate".

Mai mult, Ovidiu Marian a precizat că "este o dorinţă firească, nu are nici o legătură cu campania electorală, pentru că oricum o reîntregire acum este tardivă din punct de vedere al aducerii unor voturi şi acuzaţiile pe care le face opoziţia nu sunt fondate, dar este o revenire la normalitate, pentru că unele condiţii care trebuiau îndeplinite de economie şi care trebuiau îndeplinite prin acordul cu FMI au fost îndeplinite de România".

Audio: Dezbaterea integrală din data de 12 martie 2012.