Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Probleme la zi: siguranţa alimentară

Invitaţii ediţiei sunt Vladimir Mănăstireanu, preşedintele autorităţii naţionale sanitară veterinară şi Sorin Minea, preşedinte Romalimenta.

Probleme la zi: siguranţa alimentară
Foto: Arhivă Reuters.

Articol de Alexandra Andon, 07 Noiembrie 2013, 16:56

Autorităţile au găsit şi confiscat, în ultimele zile, zeci de tone de carne de pui infestată cu salmonella.

Manipularea defectuoasă a materiei prime a fost explicaţia identificată pentru existenţa cărnii contaminate.

Dar au existat pericole la adresa siguranţei consumatorului şi, în plus, suferă pierderi toţi producătorii români de pe urma acestor repetate episoade negative?

Invitaţii ediţiei, prin telefon, Vladimir Mănăstireanu, preşedintele autorităţii naţionale sanitară veterinară şi tot prin telefon, Sorin Minea, preşedinte Romalimenta.

Preşedintele autorităţii naţionale sanitară veterinară a asigurat opinia publică de faptul că, din lanţul de magazine în care au apărut problemele, a fost retrasă de la vânzare toată carnea care prezenta suspiciuni legate de existenţa unei infestări cu salmonella.

"S-au retras de la vânzare 55,7 tone de carne, din care 22 de tone au fost distruse. Din restul de 33,5 tone noi am recoltat probe şi am efectuat analize în laboratoare.

"Am spus-o şi ieri, şi o repet: toată cantitatea suspicionată a fi contaminată cu salmonella va fi dirijată către distrugere" a subliniat Vladimir Mănăstireanu.

De asemenea, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea a tinut să precizeze că "România nu are o problemă de siguranţă a alimentului".

Audio: Siguranţa alimentară în România