Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Probleme la zi - Dialogul social în sănătate

Invitaţi: în studio ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pană şi prin telefon preşedintele federaţiei sindicale Sanitas şi preşedintele CNSLR Frăţia, Leonard Bărăscu.

Probleme la zi - Dialogul social în sănătate
Foto: Arhiva Agerpres.

Articol de Victor Caraculacu, 18 Noiembrie 2013, 15:13

Ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pană, afirma recent că angajaţii din sănătate nu vor intra în grevă generală în data de 28 noiembrie, aşa cum a anunţat de altfel recent federaţia Sanitas.

Oficialul guvernamental aprecia de asemenea că se bazează în afirmaţiile domniei sale pe două lucruri: posibilitatea de a se ajunge la înţelepciunea necesară pentru a evita conflictul de muncă, respectiv faptul că legislaţia din România nu permite pe durata de derulare a unui contract colectiv de muncă organizarea grevei.

Ministrul delegat pentru dialog social a adăugat de asemenea că a participat la discuţiile de până acum cu reprezentanţii sistemului sanitar şi că aceştia "nu sunt total nemulţumiţi", mai ales că săptămâna aceasta discuţiile vor continua.

"Am început într-adevăr negocierile (n.r. cu guvernul). Se pare că se doreşte să se facă şi conciliere pe tema contractului colectiv de muncă la nivel de sector, pentru că aici este marea problemă.

"Noi dorim să facem un contract de sector pentru toţi colegii, pentru că suntem reprezentativi în acest domeniu şi numai acolo putem ca cererile noastre către guvern şi către cei care ne conduc să fie în concordanţa cu munca pe care o depunem" a spus Leonard Bărăscu.

Audio: Probleme la zi (integral) - dialogul social în sănătate