Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Dezbatere "vânzarea terenurilor agricole între persoane fizice"

Invitaţii ediţiei Actualitatea în Dezbatere de la RRA, ministrul agriculturii Daniel Constantin, fostul ministru Valeriu Tabără şi Gheorghe Cozmuţă reprezentant al APPPTA.

Dezbatere "vânzarea terenurilor agricole între persoane fizice"
Foto: Arhivă.

Articol de Victor Caraculacu, 15 Octombrie 2013, 19:12

Terenurile agricole vor putea fi cumpărate de către fermieri cu un avans de doar zece procente şi o dobândă avantajoasă, e adevărat, după ce un număr de cinci bănci vor semna înţelegeri în acest sens cu Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Declaraţia aparţine ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, domnule Daniel Constantin, în contextul în care, după ce a prezentat proiectul de lege privind vânzarea terenurilor agricole între persoane fizice, ministerul agriculturii a pasat acum o nouă variantă pentru dezbaterea publică.

Potrivit proiectului prezentat, persoanele fizice pot cumpăra în ţara noastră teren agricol situat în extravilan dacă fac dovada că au cunoştinţe în domeniul agricol şi că au desfăşurat activităţi agricole pentru o perioadă de cel puţin cinci ani.

Actualilor proprietari ce deţin peste 100 de hectare de teren agricol în extravilan nu li se mai aplică, însă, noua lege de achiziţionare a acestor terenuri, conform celei de-a treia variante a proiectului care a fost repusă în dezbatere publică.

Audio: Actualitatea în Dezbatere. Invitaţii emisiunii: ministrul agriculturii Daniel Constantin, fostul ministru Valeriu Tabără şi Gheorghe Cozmuţă, reprezentant al APPPTA.