Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Despagubirile în cazul caselor naţionalizate

Invitata ediţiei la Radio România Actualităţi este preşedintele Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, Dorina Danielescu.

Articol de Alexandra Andon, 19 Aprilie 2012, 16:14

România a optat după Revoluţie pentru despăgubirea integrală a foştilor proprietari deposedaţi abuziv de statul comunist.

Dar în timpul scurs şi după multiple schimbări de legislaţie rezultatul e un număr uriaş de procese în justiţie şi un număr proporţional de mare de solicitări la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut României să rezolve până în iulie problema legislativă.

Între timp, acordarea de despăgubiri de către Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor este suspendată pentru şase luni pentru a se vedea cum funcţionează această instituţie, deşi ea funcţionează în continuare, doar despăgubirile nu se plătesc în prezent.

Guvernul îşi propune să limiteze uniform despăgubirile la 15% din valoarea imobilelor.

Audio: Emisiunea Actualitatea în Dezbatere. Invitat: preşedintele Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, Dorina Danielescu.

CEDO dă un ultimatum statului român
România 13 Octombrie 2010, 11:31

CEDO dă un ultimatum statului român

Statul român este obligat ca în 18 luni să schimbe legislaţia privind despăgubirile în cazul imobilelor naţionalizate, altfel...

CEDO dă un ultimatum statului român