Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Controverse asupra plantelor modificate genetic

Invitaţi: senator PSD Constatin Tămagă, Fuia Stelian, preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, profesor Mihai Berca, profesor Ilie Dumitru Stănoiu şi Ramona Duminicioiu.

Controverse asupra plantelor modificate genetic
Foto: Arhivă.

Articol de Gabriel Klimowicz, 07 Aprilie 2011, 15:26

În Aula Magna a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din Bucureşti a avut loc o conferinţă pe tema organismelor modificate genetic.

Conferinţa a beneficiat de o prezenţă importantă, la ea fiind prezent ministrul agriculturii Valeriu Tabără şi numeroşi oameni de ştiinţă.

Subiectul discuţiilor a fost unul foarte controversat la noi în ţară şi în lume, este vorba despre produsele agricole modificate genetic.

Unii consideră că agricultura românească ar fi putut să devină al treilea producător agricol din Europa ca importanţă, dacă şi-ar fi dezvoltat o agricultură naturală, în momentul în care produsele modificate genetic câştigă teren în Europa.

Alţii cred că agricultura Romţniei ar avea numai de câştigat dacă se va folosi de organismele modificate genetic, care aduc producţii mari şi produse agricole mai ieftine, accesibile unei categorii mai mari de populaţie.

Audio: Ascultaţi aici dezbaterea integrală.

Suspiciuni privind soia modificată genetic în Botoşani
România 07 Octombrie 2010, 09:10

Suspiciuni privind soia modificată genetic în Botoşani

Autorităţile au deschis o anchetă în judeţul Botoşani după ce o scrisoare anonimă sosită pe adresa Direcţiei pentru...

Suspiciuni privind soia modificată genetic în Botoşani