Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Dacă dragoste nu e...

Diferențe dintre bărbați și femei

Dacă dragoste nu e...

Articol de Adela Călugăru, 14 Decembrie 2011, 14:20

Nu este deloc un clișeu: bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus.

Femeile iubesc hainele, bijuteriile și cumpărăturile. Adoră să vorbească ore în șir cu prietenele lor. Bărbații iubesc berea, mașinile și gadgeturile. Adoră să privească ore în șir, alături de amicii lor, meciurile de fotbal.

Suntem, fără doar și poate, diferiți. De aceea, nu cred că-i de mirare că dacă Ana, Maria, Cristina și Andreea se întâlnesc la o cafea, ele vor dialoga spunându-și Ana, Maria, Cristina și Andreea. În schimb, dacă Radu, Mihai, George și Marius ies la o bere, vor dialoga spunându-și (afectuos): “Grasule”, “Prostule”, “Ţestosule”, "Cap" său “Moșule”. Dar poate diferențele de adresăre sunt mai puțin relevante dacă ne gândim, spre exemplu, că inima unei femei bate mult mai repede decât cea a unui bărbat, deci femeile au șanse mai mari să moară de infarct. Pe de altă parte, riscul ca un bărbat să devină dependent de alcool este de 5 ori mai mare decât în cazul reprezentantelor sexului frumos, deci este mai probabil ca un “el” să moara de ciroza decât o “ea”.

Dar să lăsăm deoparte aceste diferențe sinistre și să trecem la lucruri mai serioase. Ascultătorii noștri ar trebui să știe că dacă vor să-și mărească speranța de viață cu 5 ani, atunci nu au decât să-și sărute nevestele înainte de-a pleca dimineața la serviciu. Tot bărbații sunt considerați a fi mai “docili” în materie de dragoste, pentru că în 82% din cererile în căsătorie, ei au avut inițiativa. În schimb, în 70% din cazuri, femeile sunt cele care introduc acțiunea de divorț. În consecință, rațiunea trebuie să își găsească întotdeauna loc în relațiile amoroase și iată o curiozitate cel puțin bizară vis a vis de acest lucru: în localitatea Little Rock din SUA flirtul este ilegal. O lege foarte veche îi face pe cei surprinși în flagrant, pasibili de 30 de zile de închisoare. Fără comentarii.

Cât privește romantismul caracteristic unei povești de dragoste, știați că cel mai popular cântec pentru primul dans de nuntă este “Everything I do” al lui Bryan Adams? Sau că două din cinci persoane se căsătoresc cu prima lor iubire? Sau că Turnul Eiffel este cel mai popular loc pentru o cerere în căsătorie?

Permiteți-vă să visați cu ochii deschiși la marea dragoste pentru că există exemple în lume care ar putea să va întărească percepția ideală despre iubire: un cuplu taiwanez a fost certificat de Guiness Book drept cel mai longeviv cuplu din lume, după o căsnicie de nici mai mult, nici mai puțin de 85 de ani! Iar domnișoarele care visează la rochia perfectă din timpul nunții, ar trebui să știe că cea mai lungă trenă de mireasă din lume a măsurat 1362 de metri și a aparținut unei mirese din Cipru.

Nu vreau să părăsesc cadrul “matrimonial” al descoperirilor mele pentru că trebuie să vă mai împărtășesc un lucru: pun pariu că puțini dintre voi știați că mai mult de 10.000 dintre cuplurile căsătorite din întreaga lume s-au format în timpul pauzei de cafea. Sau că purtăm inelul de logodnă și verigheta pe al patrulea deget al mâinii stângi, pentru că în Egiptul antic se credea că o venă a iubirii merge din acest deget direct la inimă.

În încheiere, va recomand filmul “Casablanca” al cărui final este considerat a fi cel mai romantic moment din cinematografie și nu uitați, “dacă dragoste nu e, nimic nu e”.

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase
România, împreună 23 Octombrie 2013, 12:02

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase

Adesea, le descoperim din întâmplare, alteori le căutam îndelung - toate păstrează amintiri şi urmele timpului.

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase
Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului
România, împreună 16 Octombrie 2013, 15:05

Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului

Proiectul va permite orăşenilor să păşească în lumea tradiţiilor rurale. Va fi aplicat în paralel cu un proiect "în oglindă"...

Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului
Târg de must la Bistriţa
România, împreună 15 Octombrie 2013, 12:42

Târg de must la Bistriţa

Nici nu am trecut de jumătatea lunii şi mustul e deja în butoaie, iar fermierii se bucură de o recoltă frumoasă.

Târg de must la Bistriţa
Evreii someşeni
România, împreună 09 Octombrie 2013, 13:37

Evreii someşeni

La Bistriţa a existat un ghetou aflat pe locul unde azi se află Staţiunea de Cercetare Pomicolă, mai precis pe Dealul Dumitrei.

Evreii someşeni
A ales să traiască altfel
România, împreună 08 Octombrie 2013, 11:46

A ales să traiască altfel

Are doar 27 de ani şi a vizitat 40 de ţări de pe toate continentele. Nu ca şi turist, ci ca şi călător.

A ales să traiască altfel
O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut
România, împreună 04 Octombrie 2013, 12:57

O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut

Conacul din Maxut, județul Iași, timp de 58 de ani a fost reședința de vară din Moldova a familiei Ghica-Deleni.

O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut
Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!
România, împreună 02 Octombrie 2013, 13:19

Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!

Virgil Rus, doctor în educaţie fizică şi sport la Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj, a conceput programul care îşi propune să...

Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!
"Artă şi fum"
România, împreună 02 Octombrie 2013, 12:51

"Artă şi fum"

Casa de cultură a municipiului Cluj-Napoca găzduieşte expoziţia de fotografie intitulată "Patimă şi viciu, artă şi fum".

"Artă şi fum"