Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Bissara

Propunerea gastronomică a lui Florin Ionescu

Bissara
Foto: reteteleluiradu.ro

Articol de Florin Ionescu, 09 August 2011, 22:41

În ultimii ani au apărut tot mai mulţi bucătari de genul Jamie Oliver, care incită consumatorii de sex masculin la gătit, prin simplul fapt că prezintă bărbaţi care îşi definesc succesul prin mâncarea pregătită în cratiţa din bucătărie. Să nu complicăm prea mult definiţia şi să trecem în bucătărie.

Bissara” este una dintre mâncărurile populare în Tunisia. Este săţioasă, rustică şi se serveşte la gustare sau ca fel principal. Această variantă din „Reţetele lui Radu” – portal foarte apreciat de doamnele din România - foloseşte şi ouăle ca adaos nutritiv şi ornamental. Se rumeneşte o ceapă în ulei de măsline, se pun doi căţei de usturoi pisaţi, se amestecă şi se mai călesc 2 minute. Puneţi pastă de roşii şi amestecaţi şi mai bine. Puneţi şi roşii tocate, asezonaţi cu sare şi piper, apoi mai gătiţi cca. 5 minute. Se amestecă şi se adaugă 100 ml apă. Se pun şi boabele de fasole fava (un bob pe care-l gătiţi la băcani arabi din oraş) şi se fierb 4-5 minute, pînă se încinge bine. Se sparg 3-4 ouă, pe rând, într-un castronel şi apoi se pun în cratiţă, unul câte unul. Se acoperă cu un capac şi se fierb ouăle 8 minute. Se scot apoi cu o spumieră. Se pune salata de fava pe platouri individuale şi se pune deasupra câte un ochi.

Un fel de mâncare nu este neapărat esenţial doar pentru că întâmplător copilul dumneavoastră nu poate să-l sufere” – ideea lui Alex Levine – actor şi muzician irlandez.

Etichete : bissara gastronomie.
Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase
România, împreună 23 Octombrie 2013, 12:02

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase

Adesea, le descoperim din întâmplare, alteori le căutam îndelung - toate păstrează amintiri şi urmele timpului.

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase
Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului
România, împreună 16 Octombrie 2013, 15:05

Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului

Proiectul va permite orăşenilor să păşească în lumea tradiţiilor rurale. Va fi aplicat în paralel cu un proiect "în oglindă"...

Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului
Târg de must la Bistriţa
România, împreună 15 Octombrie 2013, 12:42

Târg de must la Bistriţa

Nici nu am trecut de jumătatea lunii şi mustul e deja în butoaie, iar fermierii se bucură de o recoltă frumoasă.

Târg de must la Bistriţa
Evreii someşeni
România, împreună 09 Octombrie 2013, 13:37

Evreii someşeni

La Bistriţa a existat un ghetou aflat pe locul unde azi se află Staţiunea de Cercetare Pomicolă, mai precis pe Dealul Dumitrei.

Evreii someşeni
A ales să traiască altfel
România, împreună 08 Octombrie 2013, 11:46

A ales să traiască altfel

Are doar 27 de ani şi a vizitat 40 de ţări de pe toate continentele. Nu ca şi turist, ci ca şi călător.

A ales să traiască altfel
O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut
România, împreună 04 Octombrie 2013, 12:57

O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut

Conacul din Maxut, județul Iași, timp de 58 de ani a fost reședința de vară din Moldova a familiei Ghica-Deleni.

O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut
Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!
România, împreună 02 Octombrie 2013, 13:19

Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!

Virgil Rus, doctor în educaţie fizică şi sport la Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj, a conceput programul care îşi propune să...

Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!
"Artă şi fum"
România, împreună 02 Octombrie 2013, 12:51

"Artă şi fum"

Casa de cultură a municipiului Cluj-Napoca găzduieşte expoziţia de fotografie intitulată "Patimă şi viciu, artă şi fum".

"Artă şi fum"