Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 3 iunie

Ultima plută cu plutaşi adevăraţi pe Bistriţa; Nişte vaci primite donaţie au pus bazele unei afaceri de succes; Sibiul este singurul oraş din România ce trebuie văzut neapărat.

Revista presei locale 3 iunie

Articol de Ina Chelan, 03 Iunie 2011, 04:35

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a instalat 33 de panouri de informare pe plajele româneşti. Panourile sunt menite să ofere informaţii turiştilor cu privire la calitatea apei de îmbăiere. Din cotidianul Cuget Liber aflăm şi cum sunt distribuite: zece în zona Constanţa, Mamaia şi Năvodari, şapte pentru plajele din Eforie Nord, Eforie Sud şi Costineşti şi 16 pentru zonele Olimp şi Vama Veche.

Nişte vaci primite donaţie au pus bazele unei afaceri de succes în comuna gorjeană Drăguţeşti. Dan Popescu a devenit fermier încă din 1990 însă abia în anul 2000 s-a gândit că lucrurile vor merge bine în agricultură aşa că s-a axat şi pe sectorul zootehnic. A ajuns să aibă astăzi o fermă ultra dezvoltată cu hambare şi utilaje agricole de ultimă generaţie. Nu regretă nici un leu investit în agricultură ba mai mult vrea la Drăguţeşti o fermă demnă de filmele americane, le declară fermierul reporterilor de la Pandurul.

Plutăritul, odinioară o ocupaţie de bază a locuitorilor de pe valea Bistriţei, a dispărut odată cu apariţia mijloacelor moderne de transport. Pentru a readuce în memoria oamenilor acest meşteşug, în zilele de 3 şi 4 iunie, la iniţiativa profesorului Constantin Cojocaru, o plută va parcurge 40 de kilometri pe râul Bistriţa. Protagoniştii vor parcurge traseul cuprins între Depozitul de la Gura Barnarului şi Poiana Teiului în cadrul acţiunii „Ultima plută cu plutaşi adevăraţi pe Bistriţa”. Profesorul Constantin Cojocaru este autorul cărţii „Plutaşii de pe Bistriţa”, precizează Evenimentul regional al Moldovei.

Pentru unii craioveni care stau pe bulevardul Râului, în fiecare zi este cutremur, iar locuinţele lor au început să se deterioreze. Oamenii spun că de vină sunt maşinile mari care trec prin zonă, dar ceea ce a dus la agravarea situaţiei a fost canalizarea. Lucrările s-au realizat anul trecut, dar compactarea nu s-a făcut aşa cum trebuie, iar când pe stradă trec tiruri, vibraţiile se simt pe trotuar şi în casă, semnalează Gazeta de Sud.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova a decis inchiderea telegondolei din Sinaia, deoarece nu are aviz de functionare. ,,Telegondola are un stalp cu probleme si, in plus, avizul de functionare a expirat la 30 aprilie a.c. Ca atare, reprezinta un pericol public, putand periclita viata clientilor. De aceea, am decis sa oprim functionarea telegondolei pana la remedierea problemelor si pana la obtinerea avizului de la ISCIR’’,a declarat pentru Ziarul Prahova seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Autorităţile locale nu sunt de acord cu aceste explicaţii.

Ziua de Cluj aduce în discuţie spaţiile verzi din oraş. Acestea sunt motiv de dispută între clujeni şi primărie. Oamenii se tem că prin noul Plan Urbanistic General Cluj îşi vor pierde dreptul de a construi pe terenurile pe care au luptat să le obţină pe legile de fond funciar.

Din doi elevi din Braşov, câţi ar fi trebuit să participe la Festivalul Mondial al copiilor de la Washington, doar pentru unul s-au găsit bani pentru deplasare. Transilvania Expres o prezintă pe braşoveanca Andreea Bogde care va reprezenta România la Festivalul Mondial al Copiilor. Artista are 12 ani şi a obţinut mai multe premii la concursuri naţionale, aceasta fiind prima expoziţie internaţională la care va participa. O dată ajunşi la Washington, toţi copiii ale căror lucrări vor fi expuse vor primi din partea organizatorilor o temă, iar ei vor trebui să realizeze o lucrare.

Un braţ robotic cu balon de nisip, ce ridică greutăţi acţionat de telecomandă, o trusă de electrostatică, o bicicletă cu leduri, un automobil solar, un tester de baterii sau un motor cu ardere internă, sunt doar câteva dintre „invenţiile” elevilor de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, ce au participat la Proiectul „O şansă europeană pentru copiii români” din cadrul Campaniei „Descoperă”. Micii inventatori le-au spun colegilor de la Servus că, de când cu proiectele acestea, ar sta în laboratorul de fizică toată ziua.

Informaţia de Severin scrie despre o altfel de promovare a turismului din zona de nord a judeţului Mehedinţi. Este vorba de un grup de elevi de la Liceul de Artă „I. Şt. Paulian” din Drobeta-Turnu-Severin, care intenţionează să organizeze un concert de muzică clasică pe platoul de la intrarea în Peştera mare de la Balta. Evenimentul va avea loc duminică. Deşi este situată la o dis­tanţă de doar 35 de kilometri de Drobeta-Turnu-Severin, Peş­te­ra mare de la Balta este unul din­tre obiectivele turistice pu­ţin cunoscute la nivelul ju­de­ţu­lui Mehedinţi. Pentru a ajunge la destinaţie, turiştii care vor să par­ticipe la eveniment, trebuie să urmeze drumul judeţean ce fa­ce legătura între localitatea Ma­lovăţ şi Ponoarele.

Potrivit Ghidului Michelin pentru România, Sibiul este singurul oraş din România ce trebuie văzut neapărat- titreaza Tribuna. Oraşul a fost cotat cu trei stele, cea mai buna distinctie acordată în cadrul publicaţiei. În Ghidul verde Michelin pentru România, Sibiului îi sunt rezervate 13 pagini din publicaţie şi este menţionat ca având "reputaţia de a fi cel mai frumos oraş din România".

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august