Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei centrale, 5 aprilie

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 5 aprilie

Articol de Alexandra Stoica, 05 Aprilie 2012, 06:57

"Puneţi pe masă trei proiecte concrete în care să meargă miliardul de euro din privatizări" - o cerere pe care ZIARUL FINANCIAR o adresează Guvernului. Şi îi dă şi idei: de exemplu, un centru medical de top, un parc tehnologic şi o universitate.

Banii să ajungă în proiecte şi să nu se mai întâmple ca în trecut, când nu s-a ales nimic din miliardele de euro obţinute din marile privatizări! Premierul Ungureanu susţine că intenţia sa este ca de-acum înainte banii să intre într-un fond naţional de dezvoltare şi să nu mai fie folosiţi discreţionar.

Să nu zicem hop până nu sărim gardul! "Cupru Min: luăm un preţ bun, dar când vedem banii?", pune întrebarea ADEVĂRUL. Sunt nişte complicaţii la mijloc. Compania canadiană care a câştigat licitaţia ar trebui să aducă la stat cele 200 de milioane de euro zilele acestea.

Dar ar putea să întârzie pentru că îi lipsesc avizul de concurenţă şi cel de mediu. Însă, în condiţiile în care compania care a licitat nu este investitorul efectiv, ci doar o interfaţă, atunci pe cine trebuie autorităţile să verifice?

"DNA a început campania de primăvară!", scrie pe prima pagină EVENIMENTUL ZILEI. Procurorii anti-corupţie nu slăbesc ritmul: în două zile, trei nume grele. Preşedintele Camerei de Comerţ, Sorin Dimitriu: şantaj şi abuz în serviciu.

El a fost reţinut pentru că făcea chetă din salariile angajaţilor, pe care îi ameninţa cu concedierea. Negocia la sânge, pretindea până la 99 la sută din salarii. Alte nume sunt Boşcodeală, primarul Buzăului, care s-a pricopsit deja cu sechestru pe avere, şi Laszlo Borbely.

Probe din dosarul ministrului Mediului, găsim în ADEVĂRUL: "Borbely, trădat de cuscră la DNA".

Pe mărturia ei se bazează acuzaţiile de trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Borbely nu poate justifica 80.000 de euro.

Cu această sumă a cumpărat un apartament în Capitală pe numele soacrei fiului vitreg. Potrivit procurorilor, nici veniturile cuscrilor, nici cele ale ministrul nu acoperă cheltuiala.

Acelaşi subiect în ROMÂNIA LIBERĂ: "Cazul Borbely testează coaliţia". Un vot în Camera Deputaţilor o va pune la grea încercare.

Dinspre UDMR au început să curgă declaraţii de susţinere a ministrului Mediului, ba chiar s-a vorbit despre o campanie de discreditare la care este supus nu doar Borbely, ci însăşi Uniunea în pragul alegerilor. În schimb, colegii de coaliţie, PDL şi UNPR s-au grăbit să spună că nu-l apără.

JURNALUL NAŢIONAL ne aduce şi astăzi în atenţie scandalul gazelor de şist: "Desantul camionetelor gri şi depozitul de dinamită. Americanii secretoşi mişună prin satele din Vaslui de aproape un an", pentru a pune bazele exploatării.

Au construit un depozit de explozibil, au săpat pe pământurile oamenilordintr-o mulţime de sate, s-au întâlnit cu primarii, au negociat tranzacţii cu terenuri. Oamenii au aflat abia de curând din presă că România a bătur palma cu Chevron pentru o exploatare care le-ar putea otrăvi sursele de apă.

Consilul Concurenţei dă "cea de-a doua lovitură pentru băieţii deştepţi: ancheta antitrust", scrie EVENIMENTUL ZILEI. Consiliul Concurenţei a început să ancheteze contractele preferenţiale de furnizare a energiei.

Deja a făcut inspecţii inopinate. În arsenal, Consiului Concurenţei are amenzi de până al 10 la sută din cifra de afaceri - o măsură care, dacă ar fi aplicată, ar muşca adânc din profiturile "băieţilor deştepţi".

La Hidroelectrica, banii ar fi mutaţi, însă, dintr-un buzunar în altul, scrie Evenimentul.

"În Serbia primim autostradă la poarta fabricii", spune preşedintele Michelin pentru România şi Balcani.

După cum citim în ZIARUL FINANCIAR, suntem în cărţi şi noi pentru o eventuală extindere a fabricilor de anvelope Michelin.

Însă înainte de a investi, vrea să aibă asigurate energia necesară şi infrastructura. În Serbia, Michelin va investi 170 de milioane de euro şi va crea 700 de locuri de muncă, după ce guvernul de la Belgrad a promis că le va duce autostrada la poarta uzinei.

Reporterii ROMÂNIA LIBERĂ "au devenit contrabandişti de legume şi fructe". Ei au cumpărat incognito fără acte o tonă de legume din Bulgaria şi le-au adus în România.

Aşadar, chiar şi după arestările din vămile româneşti de anul trecut, afacerile importatorilor evazionişti se derulează în continuare nestingherite, chiar sub ochii autorităţilor.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista Presei 06 Septembrie 2012, 07:26

Revista presei centrale, 6 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august