Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei centrale, 15 februarie

Articole din Adevărul, Curierul Naţional, România Liberă, Curierul Naţional, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 15 februarie

Articol de Alexandra Stoica, 15 Februarie 2012, 08:08

"Viscolul spulberă 3 milioane de euro pe zi" - citim în Adevărul. Limitarea transporturilor de marfă pe şosele şi căi ferate a lăsat companiile fără materii prime sau în imposibilitatea de a-şi livra produsele. Ce se pierde zilele acestea se va vedea în PIB-ul din primele trei luni: un recul de 0,1 la sută. Creşterea în trimestrul I este compromisă, spun patronatele, care cer amânarea plăţii taxelor aferente perioadei de ger.

Şi Curierul Naţional ne atrage atenţia despre situaţia disperată a transportatorilor. Pierderile au depăşit deja 200 de milioane de euro, iar luna viitoare o parte a firmelor ar putea da faliment. În plus, întreruperea circulaţiei camioanelor lipseşte populaţia de produsele de strictă necesitate şi obligă uzine mari, precum Dacia, să facă pauze de producţie pentru că nu mai au loc de stocare.

"De ce nu ţine explicaţia iernii grele", ne spune România Liberă: "zero tone de sare pe 13.000 de kilometri de drumuri". În documentul numit "Repartiţie de sare pentru campania de iarnă 2011-2012", Compania Naţională de Autostrăzi stabilea, în septembrie, că şase din cele şapte direcţii regionale nu au nevoie de sare în această iarnă. Aceasta pe lângă dotarea rudimentară care nu face faţă nămeţilor.

Evenimentul Zilei scrie despre "Speculanţii zăpezii. Baronii locali dau contracte de deszăpezire de zeci de milioane de lei pentru drumurile blocate". Procedurile de atribuire se derulează rapid, în spatele uşilor închise şi competiţia este mimată.

Iar în Jurnalul Naţional citim "cum poate fi evitată situaţia din 1954". Calamităţile naturale devin dezastre naţionale din cauza defrişărilor abuzive. Pagubele sunt de miliarde de euro. Drumurile, liniile de cale ferate şi satele ar trebui să fie protejate de perdele forestiere şi păduri. Acestea au fost, însă, lichidate sau rărite.

Astăzi aflăm cât de mult a recuperat economia românească în 2011, punctează Ziarul Financiar. Institutul Naţional de Statistică anunţă PIB-ul din ultimele trei luni ale anului trecut. Creşterea estimată este de 2%, la jumătate faţă de trimestrul precedent. Din păcate, avansul PIB nu s-a resimţit şi în creşterea nivelului de trai al populaţiei. Important acum este ca frânarea de la sfârşitul anului să nu continue în 2012 - una dintre cele mai mari provocări, în condiţiile în care zona euro a încetinit şi drumurile blocate de zăpadă au provocat pierderi imense.

"Şah la Rege", scrie România Liberă: Prinţul Paul de România a câştigat procesul la Curtea Supremă. Miza procesului este dublă, consideră ziarul: Paul se poate considera cap al Casei Regale, ca fiu al primului născut şi poate revendica o avere uriaşă: clădiri istorice, terenuri, obiecte de artă, cum ar fi 40 de tablouri din colecţia regală semnate de pictori celebri.

Despre scandalul filmuleţului cu Emil Boc dezbrăcându-se într-un vestiar, Evenimentul Zilei titrează cu indignare pe prima pagină: "Politica haznalei". Prezidenţiabilul Crin Antonescu a şocat prin participarea la o emisiune TV, unde a comentat imaginile "ca un veritabil voyeur", apreciază Evenimentul.

Şi Adevărul consideră neadecvată interveţia la TV: "Crin şi Vadim, analişti la fundul lui Boc". Imaginile au şocat nu doar pentru caracterul lor personal, lipsit de relevanţă publică, ci şi prin faptul că liderul PNL a intrat în direct la emisiunea mondenă pentru a le comenta. Prezentatorul spune că a încercat să obţină reacţii de la toţi liderii scenei politice. Numai cei doi au acceptat.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august