Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Care mai de care - 15 octombrie 2011

Red Bull Racing Can România, ultima etapă din 2011

Articol de Victor Spirache, 15 Octombrie 2011, 15:14

Universitatea “Politehnica” București a găzduit etapa a 4-a și ultima din 2011, a Red Bull Racing Can România. După competiții acerbe în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, a sosit rândul Bucureștiului să își desemneze echivalentul studențesc al tandemului Sebastian Vettel – Adrian Newey.

Cât de rezistente au fost mașinutele construite din tabla unor cutii de energizante și cât de intensă a fost competiția studenților, aflați din reportajul Laurei Bădiță.

Pe 1 octombrie Radio Romania a lansat campania de informare “Sindromul Down – toate speranțele sus!”, campanie în care încercăm sa-i cunoaștem pe cei care s-au născut cu un cromozom în plus. Colega mea, Liliana Nicolae, a petrecut câteva ore alături de 3 tineri cu Sindromul Down iar acum ne povestește cum a fost.
Câțiva copii din Petroșani au învățat să spună o poveste într-un singur minut. Și nu oricum, ci, într-un film realizat după toate regulile artei. Programul „1 minut de adolescență”, care în ultimii 6 ani a învățat peste 400 de copii să se exprime vizual, a ajuns și în Valea Jiului. Un reportaj de Ilie Pintea.
În regiunea Bourgogne, vestită pentru vinul cu același nume, vinul de Burgundia, se află „La ferme de Malicorne”, restaurantul lui Cristi Ionescu, un român stabilit acolo. De la corespondenta noastră din Franța, Roxana Vasile, aflați de când, de unde și de ce.
Tot aici aflați câte ceva și despre minunea harbujilor de la Prisecani, din Lunca Prutului. Pentru că este o adevărată minune ca niște pepeni (harbuz = pepene verde) să ajungă la 18-20 de kg fiecare, fără apă turnată la rădăcină, fără irigații, fără … nimic. Neam din neamul lui Constantin Stanciu, proprietarul harbuzăriei, dar nici toţi sătenii laolaltă n-au mai văzut așa minunăție. Merită să ascultați reportajul lui Ștefan Daraban.

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache.